SomDocents

10 pel·lícules i sèries per a secundària

10 pelicules series secundaria - 10 pel·lícules i sèries per a secundària

Article de la Cecília Hill.

10 min.

Ara que està de moda l’streaming, ja no ens imaginem viure sense poder escollir en tot moment allò que veiem o deixem de veure. Podeu escollir entre aquestes 10 propostes de pel·lícules o sèries, però serà igual d’important tindre en compte l’edat, nivell de maduresa i el contingut que volem mostrar al nostre alumnat a l’aula. Tant si són pel·lícules com sèries, fora bo que analitzem amb alguna activitat el visionament a posteriori o creem un debat sobre la filmació en qüestió per treballar-ho amb els i les adolescents.

1. La (des)educació de Cameron Post

La vida de la Cameron Post es complica per moments quan, després de la mort dels seus pares, ha d’anar a viure amb la seva tieta, una dona molt conservadora. Tot anirà a pitjor quan l’obliguin a entrar en un centre de rehabilitació per a persones homosexuals. La trobareu a Filmin

2. Heavies tendres

Si us va agradar Arròs covat, no us podeu perdre Heavies tendres. Aquesta és la història de l’il·lustrador Juanjo Sáez, que fa un viatge a la seva infància per explicar-nos una història molt entranyable sobre l’adolescència, l’amistat i el heavy metal. Episodis curts i lleugers, perfectes per digerir a l’estiu. 

3. La meva setmana extraordinària amb la Tess

Una mica més de tendresa? La meva setmana extraordinària amb la Tess és una pel·li independent per compartir en família, que ha rebut diversos premis a la Berlinale o al New York International Film Festival. El Sam és un nen d’onze anys que va de vacances amb la seva família, on coneixerà la Tess, una nena intrèpida i misteriosa que el farà reflexionar sobre el valor de la família i l’amistat. 

4. Valerosas

En coneixes l’obra gràfica, oi? Segur que l’has fullejat o llegit. Valerosas és l’adaptació en sèrie d’animació de bona part de les històries que apareixen als dos volums de Penélope Bagieu. Aquí s’expliquen les històries de 30 dones revolucionàries que van decidir escriure el seu futur i, per descomptat, canviar el món. 

5. Escuela de rock

Un roquer una mica desafortunat es presenta com a professor substitut en una prestigiosa. Què faran els seus alumnes? Doncs aprendre a estimar el rock and roll com ell. Escuela de rock és una sèrie de 45 episodis, divertida i entranyable, on els nois i noies de secundària fan amistats i aprenen moltíssimes coses sobre la vida, el respecte i la lleialtat. La trobaràs a HBO

6. Atípico

El protagonista d’Atípico és un adolescent autista, que té una ambició molt normal: ser independent i trobar l’amor. El fet de relacionar-se d’una manera ben diferent amb el món no li posarà les coses fàcils. La seva mare, amb un instint sobreprotector massa desenvolupat, tampoc l’ajudarà a fer via en la seva carrera per aprendre a anar sol pel món. 

7. Álex Strangelove

L’Àlex Truelove es troba immers en el seu últim any a l’institut. Treu bones notes, té molts amics i fins i tot una xicota. Tot anava perfectament fins que decideix explicar als altres que ha perdut la virginitat. El d’Álex Strangelove és un viatge divertit i emocionant cap als descobriments sexuals i personals, inevitables en l’adolescència. Per què les coses de l’amor són tan complicades? Ho veureu.

8. Persépolis

No hem d’invertir massa en presentacions, si parlem de Persépolis. Aquesta és la meravellosa pel·lícula d’animació que Marjane Satrapi i Vincent Paronnaud van gestar inspirats en la novel·la gràfica de la primera. Aquesta és la història d’una noia iraniana, que ens ajuda a conèixer la història d’aquest país des de la revolució islàmica fins ara. Disponible a Filmin.

9. Yo nunca

La Devi és una adolescent estatunidenca d’origen indi que té una preocupació: millorar el seu estatus social. Ha passat un any força complicat i els seus amics i familiars no estan disposats a posar-li les coses fàcils. És una comèdia entretinguda i divertida, perfecta per passar una estona distesa amb els nois i noies. Té tres temporades a Netflix i, segurament, els encantarà. 

10. Lo que dirán

Acabem aquesta selecció de pelis i sèries amb Lo que dirán, una cinta fantàstica que va guanyar el premi a Millor Pel·lícula Espanyola al Festival de Xixón. Dues noies musulmanes es fan força amigues després de fer un treball sobre portar el hiyab. Tenen ganes de créixer, tenen desitjos i dubtes, com qualsevol adolescent i és a través de la seva actitud, alegre, rebel i amorosa, que ens claven una bona plantofada: contra qualsevol prejudici. No us la podeu perdre i és a Filmin

Altres articles que et poden interessar

Parlem_de_sexe_educació_sexoafectiva

Educació afectivosexual: Parlem de sexe a l’ESO i Batxillerat

Creieu que l’alumnat compta amb l’equip docent per la seva educació afectivosexual? Sou els i les referents per parlar o preguntar els seus dubtes?

5_apps_gratuites_organitzacio_tasques

5 apps gratuïtes per a l’organització de les tasques docents

En un món on la informació va que vola, necessitem organitzar-nos i gestionar els fluxos de treball d’una manera àgil i eficient.