SomDocents

5 activitats matemàtiques per treballar l’agilitat mental

SD_Blog_5_activitats_matematiques_agilitat_Mental

Article de la Mar del compte @a_place_for_sharing

6 min.

1. Daily 10

El Daily 10 es tracta d’una pàgina web on podem trobar activitats amb operacions matemàtiques dividides en 6 nivells. La podem utilitzar a classe cada dia abans de començar a treballar el càlcul mental.

Són 10 preguntes i podem escollir entre fer-ho amb temporitzador o sense. Cada alumne té una petita pissarra on anota els resultats. Quan acaben les 10 preguntes, mostrarem les soluciones i les correccions les farà el mateix alumnat.

2. La cadena

Per aquesta activitat començarà un estudiant a dir un número. El mestre o la mestra nomenarà a una persona indicant l’operació que ha de fer. Per exemple:

Estudiant: 1:5
Mestra: nom alumne +2
Estudiant: 2:7
Mestra: nom alumne –3

Si algú s’equivoca, queda eliminat.

3. Busca la suma

Repartirem un full amb 9 sumes resoltes a les quals falten els sumands. Enganxarem 9 papers amb les sumes sense el resultat per la classe. Els i les alumnes han d’anar per l’aula anotant les sumes en el lloc corresponent de la seva plantilla.

Al PDF que trobareu aquí sota per descarregar hi ha una plantilla amb operacions fetes i una altra perquè l’adapteu a l’etapa educativa i continguts del vostre alumnat. 

4. Matamoscas

Per fer aquest joc necessitarem 2 matamosques.

Si estem treballant les sumes i restes fins a 10, a la pissarra escriurem nombres desendreçats de l’1 al 10. Però es pot fer segons el nivell i l’edat del vostre alumnat.

Col·locarem a dos infants o joves d’esquena a la pissarra a una distància de 2 metres aproximadament. Els direm una operació i els dos alumnes han de girar-se i colpejar amb el matamosques el resultat.

És un joc molt divertit que sol agradar molt i serveix per treballar un munt de continguts.

5. Bingo de sumes i restes

Lorem fistrum por lDonarem a l’alumnat un bingo de 6 caselles en blanc en les quals hauran d’anotar 6 números. Si estem treballant sumes i restes fins a 20, haurà d’escriure números del 0 al 20. Si són adolescents i esteu treballant operacions més complexes, també és vàlid, ja que podeu escriure l’operació matemàtica sense resoldre o que l’hagin de resoldre abans de començar el bingo. 

En el cas de les sumes i restes, prepararem tots els resultats a les targetes. La docent llegirà l’operació en veu alta i els i les alumnes hauran de fer el càlcul i comprovar si el tenen al seu bingo.

Teniu disponible per descarregar la plantilla de bingo de sumes i restes fins a 20 i una plantilla amb targetes en blanc perquè les pugueu adaptar al contingut que esteu treballant.

a gloria de mi madre esse jarl aliqua llevame al sircoo. De la pradera ullamco qué dise usteer está la cosa muy malar.

Altres articles que et poden interessar

5_recursos_manipulatius_matematicas_primaria

5 recursos manipulatius per treballar les matemàtiques a primària

Quan parlem de recursos manipulatius per reforçar, completar i dirigir l’aprenentatge de les matemàtiques acostumem a pensar en recursos adequats per a les primeres edats.

Aplicacio de les matematiques a la vida real

L’aplicació de les matemàtiques a la vida real

Durant moltes generacions les matemàtiques han sigut una de les àrees que crea més tensió i estrès a l’escola, fins i tot i hi ha persones que senten un cert rebuig cap aquesta àrea.