SomDocents

5 activitats matemàtiques per treballar l’agilitat mental

5 activitats matemàtiques per treballar l’agilitat mental

sd igtv blog aplaceforsharing - 5 activitats matemàtiques per treballar l’agilitat mental

Compartim la primera col·laboració de l’any amb la Mar del compte @a_place_for_sharing sota la proposta de fer 5 activitats matemàtiques per treballar l’agilitat mental. Esperem que la gaudiu moltíssim i us ajudi a la tornada a les aules!


1. Daily 10

El Daily 10 es tracta d’una pàgina web on podem trobar activitats amb operacions matemàtiques dividides en 6 nivells. Nosaltres a classe la utilitzem cada dia abans de començar per treballar el càlcul mental. 

Són 10 preguntes i podem escollir entre fer-ho amb temporitzador o sense. Cada alumne té una petita pissarra on anota els resultats. Quan acaben les 10 preguntes mostro les soluciones i les correccions les fan ells i elles mateixes. 

Aquí us deixo la pissarra per descarregar. 

2. La cadena

Per aquesta activitat començarà un estudiant a dir un número. El mestre o la mestra nomenarà a una persona indicant l’operació que ha de fer. Per exemple: 

  • Estudiant: 1:5
  • Mestra: nom alumne +2
  • Estudiant: 2:7
  • Mestra: nom alumne -3

Si algú s’equivoca, queda eliminat.

3. Busca la suma

Repartirem un full amb 9 sumes resoltes a les quals falten els sumands. Enganxarem 9 papers amb les sumes sense el resultat per la classe. Els i les alumnes han d’anar per l’aula anotant les sumes en el lloc corresponent de la seva plantilla.

imatge busca la suma - 5 activitats matemàtiques per treballar l’agilitat mental

He preparat aquesta activitat feta per descarregar i també un altre en blanc perquè la pugueu omplir amb les operacions que esteu treballant vosaltres.

4. Matamosques

Per fer aquest joc necessitarem 2 matamosques. 

Si estem treballant les sumes i restes fins a 10, a la pissarra escriurem nombres desendreçats de l’1 al 10. Però es pot fer segons el nivell i l’edat del vostre alumnat.

Col·locarem a dos nens o nenes d’esquena a la pissarra a una distància de 2 metres aproximadament. Els direm una operació i els dos alumnes han de girar-se i colpejar amb el matamosques el resultat. 

És un joc molt divertit que sol agradar molt i serveix per treballar un munt de continguts.

matamoscas2 - 5 activitats matemàtiques per treballar l’agilitat mental

5. Bingo de sumes i restes

Donarem als i les nostres alumnes un bingo de 6 caselles en blanc en les quals hauran d’anotar 6 números. Si estem treballant sumes i restes fins a 20, haurà d’escriure números del 0 al 20. 

Prepararem sumes i restes amb tots els resultats a les targetes. El o la mestra llegirà l’operació en veu alta i els alumnes hauran de fer el càlcul i comprovar si el tenen al seu bingo. 

Teniu aquí disponible per descarregar la plantilla de bingo de sumes i restes fins a 20. També adjunto una plantilla amb targetes en blanc perquè les pugueu adaptar al contingut que esteu treballant. 

Esperem que us hagi agradat molt i us sigui útil a les vostres aules. 

Moltes gràcies!