SomDocents

5 apps gratuïtes per a l’organització de les tasques docents

5_apps_gratuites_organitzacio_tasques

Que la tecnologia ha entrat de cap a les nostres vides és un fet innegable. Durant la pandèmia, de fet, ens ha tret de més d’un forat. Qui no ha fet servir apps per aprofitar el temps durant el confinament? I ara continua essent un suport indispensable per a la nostra tasca docent. 

A més a més, en un món on la informació va que vola, necessitem organitzar-nos i gestionar els fluxos de treball d’una manera àgil i eficient. Són molts els que no en tenen prou amb l’agenda física. Molts docents ja empren apps en el seu dia a dia, que els ajuden a tenir-ho tot a punt i a temps. A tu també et passa? Segueix llegint per veure les 5 aplicacions tecnològiques súper útils que recomanem per organitzar les tasques docents

036 1 1 - 5 apps gratuïtes per a l'organització de les tasques docents

1. Evernote

Comencem per una app que no ha estat ideada només per a docents, sinó que es tracta d’una eina que permet donar sortida a múltiples tasques organitzatives. Parlem d’Evernote, és clar. Ens agrada perquè, a més d’ajudar-nos a planificar la jornada, ens serveix per prendre notes, emmagatzemar àudios, imatges, vídeos i qualsevol mena d’enllaç. També pot funcionar com agenda, pel fet que ens permet crear recordatoris i rebre notificacions.

Ara us recomanem una app que us anirà genial per comunicar-vos amb altres docents, amb famílies i alumnes. Edmodo també és una aplicació gratuïta que resulta molt fàcil d’utilitzar i que permet compartir missatges internament. Us facilitarà transmetre recursos i links, a més d’organitzar les sessions. També compta amb un calendari per incloure-hi tasques i esdeveniments.

Gamificar el nostre dia a dia? També és possible. I per què no provar-ho? Habitica és l’app que necessites per fer les teves tasques docents més divertides. Inclou diferents funcions per organitzar el teu dia a dia d’una manera motivadora, divertida i el que és més important: eficaç. A mesura que vagis assolint tasques, podràs fer que el teu personatge pugi de nivell, desbloquejaràs armadures, habilitats i participar en missions. Fins i tot pots compartir reptes amb els teus companys.

Si el que estàs buscant és una app purament organitzativa, Timetable et pot ajudar. És molt gràfica, sense afegits innecessaris (que no és cosa fàcil) i t’ofereix la possibilitat de gestionar les tasques del dia a dia, recordar-te les de l’endemà i rebre tots els avisos que necessitis. Té una estètica minimalista, de manera que agradarà a tots aquells docents que busquin una eina senzilla

Hi ha una altra app que et volem recomanar i és perfecta per a totes les àrees de Primària. Està basada en la metodologia Flipped Classroom i ofereix fins a 2.000 vídeos educatius. L’objectiu és oferir a alumnes, pares i docents les eines per adquirir competències i ser capaços d’aprendre de manera autònoma i conscient.

T’han agradat? Deixa’ns als comentaris si per a tu hi ha alguna app imprescindible.

Altres articles que et poden interessar

acreditar perfils professionals

Com acreditar els perfils professionals docents

Segur que n’has sentit parlar. Els perfils professionals són una realitat des de l’any 2014, a partir de la posada en marxa de la Llei d’Educació (LEC) i el decret de plantilles.

Competencies_digitals_docents

Què canvia amb les noves competències digitals homologables?

El passat mes de juny, la Conferència Sectorial d’Educació va arribar a l’acord que totes les administracions educatives del país utilitzaran el mateix marc de referència.