SomDocents

Preguntes freqüents sobre els cursos reconeguts de SomDocents

Mockup d'un ordinadora amb els cursos de SomDocents en pantalla

Repassem les preguntes més freqüents que teniu en relació amb els nostres cursos reconeguts, els certificats, el reconeixement del Departament d’Educació, el portal ATRi, el compte XTEC i els perfils professionals, d’entre altres.

1. No he rebut el correu de confirmació de la matrícula, què puc fer?

Si no has rebut la confirmació de la matrícula, revisa la safata d’entrada del teu correu per comprovar si has rebut un email que indiqui que l’operació està pendent de pagament. En cas que fos així, al mateix correu t’indiquem com procedir. Quan tinguem constància del teu pagament t’enviarem un correu de confirmació de pagament.

Per altra banda, depenent del mètode de pagament que hagis escollit el procés és diferent.

  • Si has fet el pagament amb targeta i s’ha realitzat correctament, rebràs un correu automàticament. 
  • Si has fet el pagament amb transferència bancària, és possible que trigui fins a dos dies en arribar-nos. En cas que sigui urgent, com per exemple si el curs ja ha començat i encara no has rebut les dades, escriu-nos a somdocents@somdocents.com, adjuntant el justificant de pagament i et respondrem al més aviat possible.

2. M’he matriculat a un curs i no he rebut encara les dades d’accés, és normal?

Sí, no pateixis. Rebràs un mail amb les dades d’accés el primer dia d’inici de convocatòria. 

3. Encara no tinc el títol del grau, puc fer cursos?

Per tal que siguin reconeguts pel Departament i que comptabilitzin com a formació permanent, has d’obtenir el títol del grau (que no vol dir només acabar el grau). Des del moment que facis el pagament i obtinguis el justificant del títol, ja pots començar a formar-te!

Si fas cursos de formació sense tenir el títol del grau, rebràs un títol propi que acredita la superació del curs.

4. Els cursos són sincrónics o asíncronics?

Tots els nostres cursos reconeguts són asincrónics. 

5. Quins horaris tenen els cursos?

Els horaris són flexibles, és a dir, no hi ha un horari pautat.

Des del primer dia tindràs al teu abast tot el material i pots anar fent com i quan vulguis sempre que tinguis totes les tasques completades abans de la data de finalització del curs.

6. Com puc saber quins cursos activen els perfils professionals?

Al portal de centre del Departament d’Educació tens accés a l’aplicatiu per consultar la llista de cursos de formació i programes d’innovació educativa, aprovada mitjançant resolució del director general competent en matèria de professorat, que es té en compte per a l’acreditació de cadascun dels perfils professionals.

També pots entrar en aquest enllaç i filtrar els cursos segons el perfil.

7. Els requisits són els mateixos per a tots els perfils?

8. Com acredito un perfil professional?

Si es reuneixen els requisits, el Departament d’Educació ha d’acreditar els perfils sense ser necessari fer cap sol·licitud. Podeu consultar les vostres activitats formatives i els perfils associats al portal ATRI.


Si no s’ha obtingut l’acreditació de manera automàtica, es pot demanar a través d’una sol·licitud i la documentació requerida per a cada perfil professional.

9. Puc acreditar més d’un perfil professional?

Sí.

10. Actualment no tinc accés al portal de l'ATRI. Si faig cursos abans de tenir-ne, on m’apareixeran?

Quan tinguis accés, podràs consultar-ho a: http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/la-meva-formacio/els-meus-certificats/


Nosaltres ens encarreguem de la tramitació dels certificats dels teus cursos directament amb el Departament d’Educació i, per tant, un cop finalitzat el curs i gestionades les actes, el certificat que acredita que has superat el curs apareixerà directament dins del teu compte d’XTEC quan el Departament hagi actualitzat aquesta informació (aproximadament 4 o 5 dies hàbils).

11. Quan apareixen els certificats a l’ATRI?

Els certificats apareixeran quan el Departament d’Educació actualitzi la informació d’aquest portal. És un procés més lent que el del portal web XTEC, de manera que pot trigar alguns mesos.

12. Com puc aconseguir el meu certificat?

Si ets personal docent titulat, pots descarregar-te el certificat del curs realitzat des del portal web XTEC, a l’apartat Els meus certificats que trobaràs dins de la secció «La meva formació». Has d’accedir-hi a través del teu compte XTEC.

https://xtec.gencat.cat/ca/formacio/la-meva-formacio/els-meus-certificats/

També rebràs una còpia del teu certificat en format PDF amb signatura digital al correu electrònic que vas facilitar en el moment de fer la matrícula. Veuràs que en el certificat apareixen totes les dades necessàries per al reconeixement de l’activitat formativa.

Si no ets personal docent titulat, rebràs un certificat propi a l’adreça de correu electrònic que ens has facilitat en el moment de fer la matrícula, en un període de quinze dies.

13. Soc TEI, puc fer cursos igualment?

Sí. En el cas de ser TEI ho hauràs d’indicar en el moment de la matriculació quan et preguntem l’especialitat a la qual pertanys.

14. Quina diferència hi ha entre els cursos reconeguts individuals i els paquets de cursos?

Els paquets de cursos incorporen un descompte respecte dels cursos individuals. A més, els cursos que inclouen els paquets i l’ordre de les dates de convocatòries venen establertes. 

15. M’he matriculat a un paquet, quan m’apareixeran tots els cursos al taulell del campus?

Si estàs fent el primer curs del paquet, només veuràs el curs que estiguis cursant en aquella convocatòria. 

 

Les dates de cada un dels cursos que componen el paquet les trobaràs en el correu electrònic que has rebut en el moment de fer la teva matrícula.

16. Quines activitats són obligatòries per superar un curs reconegut?

Totes les activitats són obligatòries i s’han de realitzar de manera satisfactòria per superar el curs, siguin del fòrum, tasques o qüestionaris.

Pots consultar les activitats al missatge que la tutora o el tutor ha escrit al fòrum de presentació i al correu de benvinguda del curs que has rebut el primer dia de la convocatòria (juntament amb el correu amb les dades d’accés). El llistat d’activitats d’aquest correu són les activitats que has de realitzar satisfactòriament per superar el curs (siguin de color vermell o de color verd).

És possible que al llarg del curs hi hagi alguna activitat no avaluable. En aquest cas, la realització d’aquestes activitats és voluntària. Si hi hagués alguna activitat no avaluable està indicat al nom de l’activitat («Activitat no avaluable. …»).

17. Quin és el termini per fer les activitats?

Cada setmana es treballa un mòdul nou. Es recomana treballar-ne un per setmana per tenir temps de fer i revisar totes les activitats correctament. Tot i això, tens fins a l’últim dia de curs per entregar totes les activitats.

18. Una vegada finalitzat el curs de formació, tindré accés als materials d’aquest?

Els cursos realitzats des de l’abril de 2021 es queden en el perfil d’alumne o d’alumna i hi pots accedir per consultar-los.

Altres articles que et poden interessar

acreditar perfils professionals

Com acreditar els perfils professionals docents

Segur que n’has sentit parlar. Els perfils professionals són una realitat des de l’any 2014, a partir de la posada en marxa de la Llei d’Educació (LEC) i el decret de plantilles.

novetats per al curs 22-23

Novetats per al curs 2022-23

Hem ampliat el nostre catàleg de cursos arribant a la xifra actual de més de 50 en constant actualització. Posem en marxa una nova experiència de formació basada en una eina puntera en la formació en línia.