SomDocents

Articulate 360: l’eina d’autor per a la millora de l’experiència d’aprenentatge de l’alumnat de SomDocents

Cursos SomDocents Articulate 360

Introducció a l’e-learning

A finals del segle XX i amb l’arribada d’internet al públic en general, un munt de possibilitats van presentar-se per transformar el món i la forma de relacionar-nos que teníem fins aleshores.

 

En aquest sentit, la manera que teníem d’aprendre i de formar-nos no seria una excepció al canvi fins al punt que segons algunes estimacions fetes sobre l’e-learning 2,5 milions de persones només a Espanya van realitzar algun tipus de curs en línia en 2019, preferint formar-se de manera telemàtica mitjançant l’ús d’un dispositiu electrònic en comptes de fer-ho presencialment o per correspondència.

 

Des d’aquests cursos per correspondència (dels quals ja parlava la malaurada Anna Frank al seu diari) fins a la formació totalment en línia actual, l’educació a distància ha evolucionat molt des que per primer cop una persona s’assegués davant d’un dispositiu electrònic per aprendre algun tipus de contingut. De fet, sembla haver-hi consens que la primera experiència d’aprenentatge assistit per ordinador va ser duta a terme a principis dels anys setanta del segle XX pel Pentàgon i el Govern dels EUA, els quals van idear un mètode d’aprenentatge per als milers de soldats estatunidenc repartits pel món.

Saps què és l'aprenentatge assistit per ordinador (Computer-assisted learning)? Passa el cursor per aquí sobre!

Es pot definir com qualsevol aprenentatge que sigui mediat per un ordinador i que no requereix cap interacció directa entre l'usuari i un instructor humà per poder executar-se.

Primeres plataformes tecnològiques docents

 finals dels 90 i principis del 2000 van anar apareixent plataformes que permetien “traslladar” una classe presencial a un entorn virtual on poguessin trobar-se l’alumnat, el personal docent, els continguts del curs, les activitats a desenvolupar, etc. Parlem de plataformes conegudes com a LMS (Learning Manage System) i que permeten als docents i coordinadors de cada curs poder gestionar de manera virtual tot el que habitualment es feia a una classe presencial. Un exemple clàssic de LMS és sens dubte Moodle, que gràcies a ser un programari obert, permet que moltes institucions educatives puguin disposar d’una plataforma de gestió de l’aprenentatge de manera gratuïta.

 

Si bé és cert que aquestes plataformes en un principi eren utilitzades com a repositori de continguts (els continguts que es lliuraven impresos a la classe presencial es pujaven a la plataforma en format PDF), cada cop l’alumnat online demana poder disposar de continguts més dinàmics i no tan estàtics, que permetin la interacció amb aquests tal com interactuem habitualment amb els nostres dispositius, traient el màxim benefici de les possibilitats que ens ofereix la tecnologia actual.

Rise 360 responsive

Nova experiència d’aprenentatge als cursos de SomDocents

En aquest sentit, un dels compromisos que ens hem fixat a SomDocents (que des del 2013 hem format de manera online a més de 30.000 alumnes) és precisament aquest, millorar l’experiència d’aprenentatge dels nostres usuaris i usuàries mitjançant un contingut rigorós a l’hora que dinàmic i interactiu mitjançant la incorporació de contingut multimèdia, animacions, objectes web, proves de coneixement, etc. que afavoreixi l’aprenentatge significatiu al nostre alumnat i que els hi permeti disposar d’aquest contingut des de qualsevol dispositiu (mòbils, tauletes o ordinadors).

 

Per aquest motiu, i amb l’objectiu de millorar l’experiència d’aprenentatge del nostre alumnat, hem fet una aposta decidida de transformació dels nostres continguts per adaptar-los a la manera actual de relacionar-nos amb la tecnologia, d’una manera més dinàmica i interactiva a partir dels diferents dispositius que podem disposar.

 

Per ajudar-nos en aquest propòsit, comptem amb una eina indispensable com Articulate 360 per aconseguir-ho. Però… 

Què és Articulate 360?

Articulate 360 és un conjunt integral d'aplicacions interconnectades que permet cobrir totes les necessitats que podem tenir a l’hora de dissenyar un curs en un format e-learning com ara la incorporació de contingut multimèdia, recursos gràfics, proves de coneixement…
Tutor_Rubén_Casado
Rubén Casado
Dissenyador de continguts e-learning

A més, juntament amb la possibilitat de poder veure el contingut a qualsevol dispositiu electrònic, el que es coneix com a responsive design, un dels avantatges que ens ofereix l’ús d’aquesta eina a l’hora de crear contingut és que un cop creat, permet a l’alumnat disposar d’una ullada a quin punt dels continguts es troba, i, per tant, pot decidir si avança o retrocedeix a un apartat concret a on vol arribar:

Rise SomDocents - Articulate 360: l’eina d’autor per a la millora de l'experiència d’aprenentatge de l'alumnat de SomDocents

Això vol dir que deixarem d’oferir els nostres continguts en format PDF?

La resposta és no. 

El nostre propòsit és millorar l’experiència d’aprenentatge sense deixar de presentar els nostres continguts també en format PDF, els quals podreu tenir disponibles sempre que vulgueu sense necessitat de disposar de connexió a internet.

Així que, a partir d’ara, quan facis un curs amb nosaltres, disposaràs del mateix contingut en format interactiu i en format PDF, per tal que puguis triar l’opció que millor s’ajusti a les teves necessitats d’aprenentatge.

Anima’t a viure aquesta nova experiència d’aprenentatge! 

Altres articles que et poden interessar

acreditar perfils professionals

Com acreditar els perfils professionals docents

Segur que n’has sentit parlar. Els perfils professionals són una realitat des de l’any 2014, a partir de la posada en marxa de la Llei d’Educació (LEC) i el decret de plantilles.

novetats per al curs 22-23

Novetats per al curs 2022-23

No hem parat d’ampliar el nostre catàleg de cursos arribant a la xifra actual de més de 50 en constant actualització: sempre oferint els temes més demandats pel sector educatiu, i en constant revisió i millora de la qualitat d’aquests.

Català a les escoles 22-23 (1)

Com queda el català a l’escola pel curs 22-23?

A través d’aquest nou decret s'aplica la prohibició d’aplicar “paràmetres numèrics, proporcions o percentatges lingüístics” a l’escola. Assenyala que la llengua vehicular a les escoles serà sempre el català.