SomDocents

Mètode Glifing, una eina interessant per superar les dificultats en la lectura

Metode_Glifing_dificultats_lectura

Una de les fites bàsiques que han d’assolir els infants durant les etapes d’aprenentatge més primerenques és l’habilitat lectora, és a dir, la capacitat de llegir fluidament, comptar amb una bona comprensió lectora i assolir, per últim, el nivell de lectors experimentats. El mètode Glifing és una eina informàtica que vol ajudar-vos a superar les dificultats que sorgeixen durant el procés d’aprenentatge lector.

Què és el mètode Glifing?

El mètode Glifing és un sistema d’entrenament basat en un programa informàtic que podeu instal·lar en el vostre ordinador. Es tracta d’un mètode dissenyat per especialistes que s’aplica en diferents centres de Catalunya i exigeix l’acompanyament per part d’un professional experimentat. Això fa que aquest sistema es pugui aplicar en gabinets de psicopedagogia i logopèdia.

Com funciona?

L’eina permet als professionals avaluar el perfil lector del nen, amb una recollida constant dels resultats de les proves i per tant, dels progressos del petit lector. El fet que sigui una eina fàcilment descarregable, a la qual es pot accedir a través d’un nom d’usuari i contrasenya, fa que el nen pugui fer sessions d’entrenament diàries (15 o 20 minuts, quatre dies a la setmana) i assolir els objectius de millora fàcilment. ¿L’objectiu? Disminuir el nombre d’errors i augmentar la velocitat de lectura, la qual repercutirà en la comprensió.

Com començar?

El mètode Glifing s’acostuma a aplicar en gabinets o centres dedicats a la psicopedagogia i logopèdia. A la pàgina oficial del mètode trobareu un cercador per comprovar quins són els professionals que teniu més a prop de casa i recomanar-los a les famílies.

Heu provat el mètode Glifing? Quina ha estat la vostra experiència?

Altres articles que et poden interessar

acreditar perfils professionals

Com acreditar els perfils professionals docents

Segur que n’has sentit parlar. Els perfils professionals són una realitat des de l’any 2014, a partir de la posada en marxa de la Llei d’Educació (LEC) i el decret de plantilles.

Competencies basiques de primaria i secundaria a Catalunya

Què has de saber de les competències bàsiques a Catalunya?

Existeix una llei que les recull. És la Llei Orgànica d’Educació (LOE) en el marc estatal.