SomDocents

6 jocs de taula per treballar a l’aula

jocs-taula_sd

Els jocs de taula poden resultar d’allò més útils a l’aula, per tal de desenvolupar en els infants habilitats com la imaginació, el llenguatge, l’empatia, el pensament abstracte o lateral. A continuació, us presentem sis jocs de taula per treballar a l’aula. Us animeu?

  1. Dixit. És un joc realment sorprenent, guanyador del premi Juego del año en España (2009) i l’Spiel des Jahres (2010). El narrador tria una de les sis cartes que té sense que la resta ho vegin, tot oferint pistes enigmàtiques. El joc és magnífic per la seva dinàmica, per la seva qualitat i perquè ens ajuda a treballar la intuïció, la creativitat i l’associació d’idees.

01-dixit

  1. Verbàlia. Aquí teniu un conjunt de més de 50 jocs de llengua elaborats per Màrius Serra i Oriol Comas. Amb el català com a protagonista, en aquest joc s’inclouen mots encreuats, creació de paraules, de memòria… per jugar tant en solitari, com en parella, amb molta colla o en equip. La varietat és esplèndida. Una estrella per als amants de la llengua i dels reptes complicats.

02-verbalia

  1. Matematikus. I ara passem de la llengua a les matemàtiques. Amb les cartes de Matematikus hauràs de formar totes les combinacions que puguis. Inclou 52 cartes, una sandvitxera de plàstic i un paquet de bitllets Picnics. Es tracta d’un joc molt útil per practicar les sumes, restes, multiplicacions i divisions.

03-matematikus

  1. Hop, hop, hop! La pastora, les ovelles i el gos s’han de refugiar abans que el vent s’endugui el pont. En aquest joc cooperatiu els alumnes hauran de treballar plegats per retornar totes les ovelles al refugi. Tots els personatges han d’arribar plegats als diferents objectius (muntanya, prat, pont i paller), per això es tracta d’una eina molt interessant per educar als infants en el treball cooperatiu.

04-hop-hop-hop

  1. Story Cubes. Aquest és un joc enginyós i creatiu on es tiren 9 daus i, a partir d’aquí, hauràs d’inventar-te una història que contingui les imatges que han aparegut als 9 daus. Podem continuar la història on l’ha deixat el company/a. Es poden donar punt com es vulgui, al més creatiu, al que utilitzi més daus… A més de treballar la creativitat i la imaginació dels alumnes es treballa també l’àrea de llengua, ja sigui de manera oral o escrita.

rscgame_2x

  1. L’Illa Prohibida. La nostra última proposta també treballa el joc cooperatiu. Guanyador de diversos premis, a l’Illa Prohibida haureu d’aconseguir tots els tresors que amaga l’illa misteriosa abans que quedi coberta per les aigües. Ho aconseguireu?

05-illa-prohibida

 

I vosaltres, teniu algun joc de taula preferit per treballar a l’aula?

Comentaris: