SomDocents

Ja tinc el títol del grau d’educació, i ara què?

ja tinc el titol del grau d educacio

És un bon moment per començar a plantejar-se què fer amb la teva carrera professional. Si ja tens el títol del grau d’educació, s’obre per a tu tot un seguit d’opcions que cal que maduris, especialment si estàs segur/a que vols continuar treballant i aprenent en el món de l’educació. 

El cert és que hi ha diferents vies possibles. Quan finalitzes la carrera o el grau de magisteri, tens l’oportunitat de triar entre: 

Apuntar-te a la borsa de treball de personal docent

En tant que li correspon la gestió dels seus docents, cada comunitat autònoma té a disposició dels graduats en educació (i altres estudis compatibles) una borsa de treball de personal docent. Aquesta és confeccionada pels departaments d’educació de cada comunitat, amb l’objectiu de cobrir interinament llocs de treballs vacants en centres educatius públics. És una de les opcions més concorregudes, perquè permet als graduats de poc fer via en el camí de la docència, sense excloure altres opcions. Vegem-les. 

Treballar en un centre privat

És una altra opció. Per poder treballar en un centre privat o bé concertat, caldrà comptar amb el títol de graduat i el màster de Formació del Professorat, però a diferència dels centres públics, en aquest cas no cal fer cap oposició. En tot cas, és el centre l’encarregat de marcar els criteris pels quals s’ocupen les vacants disponibles.

Preparar les oposicions

Quan s’obre una convocatòria d’ingrés i accés a cossos docents és bo aprofitar-la, perquè ens permet accedir al cos de mestres, de professors d’ensenyament secundari i especialitats de formació professional o al cos de professors tècnics de formació professional. És una manera d’estabilitzar les plantilles als centres, però també d’aconseguir plaça fixa com a docent. Cal estar alerta de les convocatòries, tot sabent que no ens cal renunciar a altres opcions. 

Cursar un màster o altres estudis superiors

Estudiar un màster és una de les decisions que prenen cada vegada més persones graduades en educació, amb l’objectiu de millorar la seva puntuació si tenen pensat presentar-se a unes oposicions, per ampliar els seus coneixements o especialitzar-se. Dificultats de l’aprenentatge i trastorns del llenguatge, Psicopedagogia, Neuropsicologia són només algunes de les opcions, però n’hi ha moltes altres que poden satisfer el vostre plaer d’aprendre.

La formació és poder!

Un cop hagis acabat el grau, t’adonaràs que encara has d’aprendre molt. Hi ha alguna professió en la qual hom no hagi d’estar en reciclatge continu? Si vols continuar aprenent i fer-ho, a més, a través de cursos reconeguts per Educació, pots optar a les convocatòries de SomDocents

 

Dona un cop d’ull a totes les propostes. Pots fer cursos de 30 o bé 40 hores íntegrament online, emmarcats en totes aquestes temàtiques: AICLE, Anglès online, Atenció a la diversitat, Calaix docent, Competència digital, Immersió i suport lingüístic, Lectura i biblioteca escolar, Noves metodologies d’aprenentatge i Visual i plàstica. T’hi animes?

Altres articles que et poden interessar

acreditar perfils professionals

Com acreditar els perfils professionals docents

Segur que n’has sentit parlar. Els perfils professionals són una realitat des de l’any 2014, a partir de la posada en marxa de la Llei d’Educació (LEC) i el decret de plantilles.

novetats per al curs 22-23

Novetats per al curs 2022-23

No hem parat d’ampliar el nostre catàleg de cursos arribant a la xifra actual de més de 50 en constant actualització segons la demanda del sector educatiu.

Comentaris: