SomDocents

10 llibres per iniciar-se en el món de la neuroeducació

10 llibres sobre neuroeducacio

Últimament, es parla molt sobre neuroeducació, però per a molts de nosaltres aquesta encara és una disciplina nova. Aquesta es basa en l’estudi del funcionament del cervell durant el procés d’ensenyança i d’aprenentatge. A través de la neuroeducació, els estudiosos fan recerca sobre de quina manera es desenvolupa i reacciona el cervell als estímuls que més endavant seran coneixements adquirits. I encara que es tracti d’una ciència nova, els experts en neuroeducació ja han descobert que el cervell només aprèn a través de l’emoció. Interessant, oi? 

Avui us fem fins a 10 recomanacions de llibres que us ajudaran a encetar l’intens camí que porta al món de la neuroeducació. Som-hi, va! 

1. Neuroeducación: Solo se puede aprender aquello que se ama, de Francisco Mora

Neuroeducación: Solo se puede aprender aquello que se ama és una segona edició revisada, amb 22 capítols que paren sobre la importància de l’emoció, l’empatia, la curiositat, l’atenció o la memòria en el procés cerebral d’aprenentatge. 

2. Neuroeducación en el aula: De la teoría a la práctica, de Jesús C. Guillén

Neuroeducación en el aula: De la teoría a la práctica és una mirada optimista cap a una nova educació, possible i necessària. ¿La clau? Anar més enllà dels processos cognitius i atendre les necessitats socials, emocionals i físiques dels infants.

3. El cerebro infantil y adolescente: Claves y secretos de la neuroeducación, de Rafa Guerrero

El cerebro infantil y adolescente: Claves y secretos de la neuroeducación és un llibre que ens fa viatjar pels indrets més sorprenents del nostre sistema nerviós amb l’objectiu de comprendre la plasticitat cerebral d’infants i adolescents.

4. Neuroeducador, una nueva profesión, de Francisco Mora

Neuroeducador, una nueva profesión, de Francisco Mora parla del nostre futur com a educadors/es i ho fa presentant una nova professió: la de neuroeducador. Perquè una altra manera d’educar és perfectament possible.

5. El ágora de la neuroeducación, de Iolanda Nieves de la Vega Louzado i Laia Lluch Molins

El ágora de la neuroeducación és un espai per al diàleg, que és l’essència de l’educació del futur. Aquí s’explica la neuroeducació i s’observa l’aplicació a través d’un seguit d’experiències amb un únic propòsit: millorar l’educació.

6. Coneix el teu cervell per aprendre a aprendre

Conoce tu cerebro para aprender a aprender és un llibre pensat per a docents, però també per a famílies i infants, especialment a partir de dotze anys. A través d’un estil directe i clar, Ruiz ens ofereix un munt d’estratègies i pràctiques per aprendre a aprendre.

7. El cervell del nen explicat als pares, d’Álvaro Bilbao

Durant els sis primers anys de vida el cervell infantil té un potencial que no tornarà a tenir. El cervell del nen explicat als pares és un clàssic d’Álvaro Bilbao que ens permet explorar el funcionament del cervell dels infants perquè puguin adquirir un bon desenvolupament emocional.

9. Neurociència per educadors, de David Bueno

El subtítol de Neurociència per educadors explica amb prou transparència què trobaran els lectors aquí: “tot allò que els educadors sempre han volgut saber sobre el cervell dels seus alumnes i mai ningú s’ha atrevit a explicar-los de manera entenedora i útil”. 

10. Descubriendo el cerebro: Neurociencia para pequeños (y mayores), de Facundo Manes

Descubriendo el cerebro: Neurociencia para pequeños (y mayores) és la nostra última recomanació. Es tracta d’un llibre de neurociència per a nens, amb el qual podrem posar a prova el cervell a través d’experiments i activitats. Molt i molt interessant!

Article de la Cecília Hill.

Altres articles que et poden interessar

10_tips_para_crear_una_biblioteca_en_el_aula
10 tips per crear una biblioteca a l'aula

Es fa imprescindible apropar els llibres a tot l’alumnat, sobretot a aquells i aquelles que no tenen aquesta oportunitat a casa.

10 contes de por per a infants
10 contes de por per a infants

La por és una emoció bàsica i necessària, que ens connecta amb altres emocions, com el pànic, la fòbia, el terror, el recel, la vulnerabilitat…