30 hores
100 % en línia, ASÍNCRON
Ed. Primària i Secundària
Tutoritzat per Núria Iserte
Reconegut Departament Educació
30 hores
100 % en línia, ASÍNCRON
Ed. Primària i Secundària
Tutoritzat per Núria Iserte
Reconegut Departament Educació
Aquest curs, enfocat a mestres d’educació primària i secundària, ens servirà per aprendre què són les capses d’aprenentatge i com crear-ne diverses des de zero per poder-les aplicar a l’aula amb l’alumnat. Aprendrem a crear capses transversals, globalitzades i de diferents àrees curriculars. Veurem quins són els aspectes que s’han de tenir en compte i quins són els principals objectius que s’han d’assolir.
De la mateixa manera, no solament ens centrarem en la creació de capses, sinó que aprendrem com es gestionen aquestes a l’aula amb els infants i quins són els passos a seguir per tal de poder-les implementar amb èxit.
Com avaluar el procés d’aprenentatge de l’alumnat i tenir en compte quines competències específiques, clau i sabers bàsics, així com diferents maneres d’avaluar i documentar tot allò que es fa a l’aula amb aquesta metodologia, serà un dels punts clau a l’hora d’idear les capses d’aprenentatge.
Aprendre a crear capses d’aprenentatge com a una nova metodologia d’aprenentatge a l’aula.
Crear capses d’aprenentatge amb un enfocament globalitzat i de manera transversal per potenciar l’aprenentatge cooperatiu, autònom i competencial de l’alumnat.
Saber com gestionar les capses d’aprenentatge a l’aula per implementar-les amb èxit.
Dissenyar, revisar i implementar diverses maneres d’avaluar el procés d’aprenenetatge de l’alumnat amb la metodologia per capses d’aprenentatge.
Mòdul 1. Què són les capses d’aprenentatge i la seva gestió a l’aula
Les capses d’aprenentatge com a metodologia a l’aula: Què és el treball per capses d’aprenentatge - L’origen i l’evolució de les capses - A qui van dirigides les capses d’aprenentatge?
Gestió de les capses d’aprenentatge a l’aula: Els grups - Distribució de capses - Temporització - Capses lliures i ocupades - Registre
El paper del docent al llarg del procés d’aprenentatge de l’alumnat
Adequació de les capses per alumnat amb NESE: Són adequades les capses d’aprenentatge per alumnat NESE? - Adaptacions a les capses d’aprenentatge
Mòdul 2. Creació de capses d’aprenentatge
Elements que han de contenir les capses d’aprenentatge: Dossiers instructius - Materials de les capses
Fases a seguir pel desenvolupament de les capses d’aprenentatge: Planificació de la idea. Continguts generals i específics - Objectius generals i específics - Seqüenciació didàctica de la capsa - Maquetació i creació
Activitats: Com han de ser les activitats dins les capses d’aprenentatge? - Activitats autocorrectives - Exemples i plantilles d’activitats autocorrectives
Sistemes a emprar a l'hora de crear capses autònomes: Sistema numèric - Sistema de gomets de colors
Mòdul 3. L’avaluació i l’autoavaluació de l’alumnat a les capses d’aprenentatge
L’avaluació amb les capses d’aprenentatge: Importància de l’avaluació dins les capses d’aprenentatge - Tipus d’avaluació LOMLOE - Què avaluar segons la LOMLOE dins les capses d’aprenentatge?
Tipus d’avaluació que el personal docent pot aplicar amb les capses d’aprenentatge: Graelles o rúbriques - Converses - Feines realitzades
Documentació: una forma de deixar registrat tot allò que s’ha fet al llarg del procés: Què són les documentacions? - Utilitat de les documentacions a l’aula - Què documentar?
Eines d’autoavaluació on els infants reflexionin sobre el seu procés d’aprenentatge?: Graelles - Fitxes reflexives o contracte - Vídeos i entrevistes entre iguals - Llibreta d’aprenentatge
Gestió de les feines que l’alumnat completa al llarg de les capses d'aprenentatge
ENCARNACIÓN MACHACÓN GARCÍA
Aquest curs m'ha resultat molt útil. A la meva escola sempre hem intentat fer servir metodologies obertes, flexives i que l'infant sigui el regulador i protagonista dels seus aprenentatges, ja fèiem ambients, racons i ara volíem fer un pas més enllà i introduir a primària les capses d'aprenentatge. Abans d'iniciar-nos amb els alumnes jo volia saber com programar, quins continguts cal posar, quina estructura tenen, com es registren, si són semblants als racons quant a continguts i metodologia, ja que corríem el risc de repetir-nos. Tots els meus dubtes han estat aclarits. La Núria ha estat una acompanyant magnífica, ens ha ofert dossiers, recursos i vídeos que m'han ajudat a saber què i com fer-ho. Moltes gràcies, ha estat molt profitós.
Mariona
M'ha agradat molt el curs, ja que ha estat molt interessant i aprens a crear capses d'aprenentatge que pots dur a terme amb els alumnes. És un recurs molt bo!
Gal·la
Aquest és un curs molt interessant, però sobretot pràctic. Tot el que crees al llarg del curs és aplicable a la meva vida a l'aula i això és el que més m'agrada.
Àlex Garcia
Valoro molt positivament el curs de capses d'aprenentatge! Ha estat un curs molt ben dirigit i organitzat i on he après molt!!
Montserrat Mora Bonbehí
M’ha agradat fer el curs. Crec que està ben plantejat i temporitzat. Els vídeos explicatius són clars i dinàmics. El material és molt útil i entenedor. Pel que fa a les activitats a realitzar, penso que són factibles tant per la dificultat com pel temps d’entrega.
Margarita pujol
Ha estat un curs molt interessant i significatiu. A més uns dels més interessant en quant a recursos com a docents i experiències. Gràcies.
5.293
30 h.
Propera convocatòria de l'1 al 22 de febrer de 2023
40 h.
Propera convocatòria de l'1 de febrer a l'1 de març de 2023
61
40 h.
Propera convocatòria de l'1 de febrer a l'1 de març de 2023
2.677
30 h.
Propera convocatòria de l'1 al 22 de febrer de 2023