Les capses d'aprenentatge a primària i secundària: descoberta, disseny i funcionament

Les capses d’aprenentatge és una metodologia que permet submergir a l’alumnat en el descobriment de nous coneixements de forma globalitzada i transversal, tot afavorint la seva curiositat i motivació per adquirir un aprenentatge autònom i significatiu.

4.5

(22 opinions)

983

983 docents formats

Imatge del curs Les capses d'aprenentatge a primària i secundària: descoberta, disseny i funcionament
65
Properes convocatòries
Aquest curs inclou
 • 30 hores

 • 100 % en línia, ASÍNCRON

 • Ed. Primària i Secundària

 • Tutoritzat per Lorena Aguilera

 • Reconegut Departament Educació

Properes convocatòries
Aquest curs inclou
 • 30 hores

 • 100 % en línia, ASÍNCRON

 • Ed. Primària i Secundària

 • Tutoritzat per Lorena Aguilera

 • Reconegut Departament Educació

Il.lustració entranyable que acompanya el curs Les capses d'aprenentatge a primària i secundària: descoberta, disseny i funcionament

ACTUALITZAT I MILLORAT!

L’objectiu principal del curs consisteix a acompanyar el personal docent de les etapes de primària i secundària en el descobriment, disseny i funcionament de les capses d’aprenentatge entenent la necessitat d’evolucionar a l’aula cap a metodologies innovadores, actualitzades i globalitzades que parteixin de l'emoció, la sorpresa, la curiositat i promoguin l’autonomia de l'alumnat.

La finalitat del curs se centra a oferir al professorat els coneixements necessaris per aplicar la metodologia de les capses d’aprenentatge en la seva pràctica educativa apostant per processos d’aprenentatge globalitzats i transversals, on l’alumnat sigui el veritable protagonista del seu aprenentatge.

Entendre que l’educació és una realitat canviant és el primer repte que es proposa en aquest curs. Aquest canvi d’enfocament pedagògic es presenta juntament amb el descobriment de diferents tipus de capses d’aprenentatge, tot descobrint els materials, recursos, propostes i reptes que poden haver-hi al seu interior, com també la manera de gestionar-les i emprar-les dins dels centres educatius.

Amb exemples de capses, guies de disseny, creació de les pròpies capses i vivències de centres reals es vol mostrar la màgia que s'amaga dins d'aquestes capses, les quals aconsegueixen captar l'atenció i la motivació de l’alumnat aportant una experiència formativa de qualitat.

Aquest és el teu curs

perquè aconseguiràs...

 • Descobrir la importància d’emprar noves metodologies dins l’aula basades en la manera d’aprendre de l’alumnat tot coneixent les capses d’aprenentatge com a una oportunitat per aconseguir-ho.

 • Conèixer les capses d’aprenentatge com una proposta educativa innovadora, transversal i globalitzadora.

 • Dissenyar, crear i gestionar les capses d’aprenentatge i utilitzar-les dins dels centres educatius.

 • Implicar l’alumnat de primària i secundària en el procés d’ensenyament i aprenentatge que comporten les capses d’aprenentatge de forma motivadora a través de reptes i temàtiques capaces de captar la seva atenció i curiositat tot afavorint un aprenentatge, autònom, col·laboratiu, inclusiu i significatiu.

 • Adquirir nous coneixements partint d’experiències d’escoles reals, recursos, materials i propostes inspiradores que permetin iniciar un procés d’innovació dins del mateix centre educatiu amb un acompanyament des de la idea inicial fins a l’avaluació final.

Continguts del curs

 • Mòdul 1. Metodologies innovadores i globalitzades: les capses d’aprenentatge

  • Un pas més enllà de les metodologies tradicionals als centres educatius

  • Una nova oportunitat d’innovació a escoles i instituts: les capses d’aprenentatge: Preguntes i respostes per implementar-les al centre educatiu (Què són les capses d’aprenentatge?; Qui les promou i a qui van destinades?; Com organitzar-les en el dia a dia al centre?; Però, per què l’hauria d’aplicar amb l’alumnat?)

 • Mòdul 2. Disseny i creació de les capses d’aprenentatge

  • Descobrint diversos tipus de capses d’aprenentatge

  • Què amaguen al seu interior?

  • A la recerca de les capses d’aprenentatge!: Capses creades i aprofitables - Capses de creació pròpia, consells per al procés de creació d’una capsa d’aprenentatge - Capses creades pel propi alumnat

 • Mòdul 3. Iniciem el viatge! Des de la idea d’innovar amb les capses d’aprenentatge fins a l’avaluació final

  • Pas a pas: de la decisió d’iniciar una nova metodologia a l’aplicació dins l’aula: Planificació, difusió i adopció - Implementació o desenvolupament, decisió de les capses a realitzar - Presentació de les capses d’aprenentatge a l’alumnat i a les seves famílies - Funcionament i observacions dins l’aula - Avaluació final

  • Experiències d’institucions reals: la vivència de treballar amb capses d’aprenentatge amb l’alumnat cooperativa? - Elements d’una proposta gamificada cooperativa - La teoria del Flow: l’estat de flux del treball cooperatiu. Com motivar l’alumnat a participar activament? - Gamificació i cooperació: propostes d’aplicació a l’aula

  • Absorbim els recursos tecnològics per fomentar el treball cooperatiu. Eines i exemples pràctics

Què diuen els i les nostres alumnes?

Xènia

30 de desembre 2023

Estic molt contenta amb el curs de les capses d'aprenentatge. Ha estat molt útil, clar i entenedor. Es nota l'esforç que hi ha hagut al darrere al preparar el curs.

Anna Serra Peralta

26 de novembre 2023

El curs era molt nutritiu d'activitats i recursos. Tant d'instruccions que s'han de seguir per fer-ne una com d'exemples. Ja ho vaig comentar, però he trobat a faltar exemples en secundària i altres formes d'ensenyament que no sigui en format pdf.

Alba

24 d'octubre 2023

En aquest curs entens en què consisteix aquesta metodologia i algunes idees, tot i que m'hagués agradat més idees de possibles capses d'aprenentatge d'anglès a secundària. El contingut sobre les capses d'aprenentatge és bo i la retroalimentació de la tutora també, però he trobat a faltar que hi hagués la opció de veure-ho de manera més interactiva com ho oferia el curs del TDAH que vaig fer el mes passat, enlloc de només tenir PDF amb molt de text i algun video puntual, ja que tinc TDAH i massa lletra monòtona fa que em costi parar atenció i se'm faci una mica feixuc. Tot i així, SomDocents mai deceb. Ja he fet 5 cursos amb vosaltres i en seguiré fent. Els vals de descompte ajuden a poder fer més cursos, així que mil gràcies.

Jordi

28 de juliol 2023

Un curs molt interessant sobre aquesta nova metodologia educativa: les capses d'aprenentatge. Exemples molt entenedors, passos a seguir per elaborar les capses molt fàcils i, sobretot, magnífica tutorització per part de la tutora. Un curs molt recomanable.

Mireia

27 de juliol 2023

M'ha agradat molt fer aquest curs, la veritat és que no he tingut la sort de treballar amb aquesta metodologia i per això vaig apuntar-m'hi, perque no en sabia quasi res. Després del curs puc dir que he après molt sobre les capses i tinc moltes ganes de poder poser tot en pràctica. Els cursos de SomDocents m'ajuden una mica a ser, any rere any, una millor docent.

Cursos relacionats