1.209 docents formats
30 hores
100 % en línia, ASÍNCRON
Ed. Primària i Secundària
Tutoritzat per Lorena Aguilera López
Reconegut Departament Educació
30 hores
100 % en línia, ASÍNCRON
Ed. Primària i Secundària
Tutoritzat per Lorena Aguilera López
Reconegut Departament Educació
ACTUALITZAT I MILLORAT!
L’objectiu principal del curs consisteix a acompanyar el personal docent de les etapes de primària i secundària en el descobriment, disseny i funcionament de les capses d’aprenentatge entenent la necessitat d’evolucionar a l’aula cap a metodologies innovadores, actualitzades i globalitzades que parteixin de l'emoció, la sorpresa, la curiositat i promoguin l’autonomia de l'alumnat.
La finalitat del curs se centra a oferir al professorat els coneixements necessaris per aplicar la metodologia de les capses d’aprenentatge en la seva pràctica educativa apostant per processos d’aprenentatge globalitzats i transversals, on l’alumnat sigui el veritable protagonista del seu aprenentatge.
Entendre que l’educació és una realitat canviant és el primer repte que es proposa en aquest curs. Aquest canvi d’enfocament pedagògic es presenta juntament amb el descobriment de diferents tipus de capses d’aprenentatge, tot descobrint els materials, recursos, propostes i reptes que poden haver-hi al seu interior, com també la manera de gestionar-les i emprar-les dins dels centres educatius.
Amb exemples de capses, guies de disseny, creació de les pròpies capses i vivències de centres reals es vol mostrar la màgia que s'amaga dins d'aquestes capses, les quals aconsegueixen captar l'atenció i la motivació de l’alumnat aportant una experiència formativa de qualitat.
Descobrir la importància d’emprar noves metodologies dins l’aula basades en la manera d’aprendre de l’alumnat tot coneixent les capses d’aprenentatge com a una oportunitat per aconseguir-ho.
Conèixer les capses d’aprenentatge com una proposta educativa innovadora, transversal i globalitzadora.
Dissenyar, crear i gestionar les capses d’aprenentatge i utilitzar-les dins dels centres educatius.
Implicar l’alumnat de primària i secundària en el procés d’ensenyament i aprenentatge que comporten les capses d’aprenentatge de forma motivadora a través de reptes i temàtiques capaces de captar la seva atenció i curiositat tot afavorint un aprenentatge, autònom, col·laboratiu, inclusiu i significatiu.
Adquirir nous coneixements partint d’experiències d’escoles reals, recursos, materials i propostes inspiradores que permetin iniciar un procés d’innovació dins del mateix centre educatiu amb un acompanyament des de la idea inicial fins a l’avaluació final.
Mòdul 1. Metodologies innovadores i globalitzades: les capses d’aprenentatge
Un pas més enllà de les metodologies tradicionals als centres educatius
Una nova oportunitat d’innovació a escoles i instituts: les capses d’aprenentatge: Preguntes i respostes per implementar-les al centre educatiu (Què són les capses d’aprenentatge?; Qui les promou i a qui van destinades?; Com organitzar-les en el dia a dia al centre?; Però, per què l’hauria d’aplicar amb l’alumnat?)
Mòdul 2. Disseny i creació de les capses d’aprenentatge
Descobrint diversos tipus de capses d’aprenentatge
Què amaguen al seu interior?
A la recerca de les capses d’aprenentatge!: Capses creades i aprofitables - Capses de creació pròpia, consells per al procés de creació d’una capsa d’aprenentatge - Capses creades pel propi alumnat
Mòdul 3. Iniciem el viatge! Des de la idea d’innovar amb les capses d’aprenentatge fins a l’avaluació final
Pas a pas: de la decisió d’iniciar una nova metodologia a l’aplicació dins l’aula: Planificació, difusió i adopció - Implementació o desenvolupament, decisió de les capses a realitzar - Presentació de les capses d’aprenentatge a l’alumnat i a les seves famílies - Funcionament i observacions dins l’aula - Avaluació final
Experiències d’institucions reals: la vivència de treballar amb capses d’aprenentatge amb l’alumnat cooperativa? - Elements d’una proposta gamificada cooperativa - La teoria del Flow: l’estat de flux del treball cooperatiu. Com motivar l’alumnat a participar activament? - Gamificació i cooperació: propostes d’aplicació a l’aula
Absorbim els recursos tecnològics per fomentar el treball cooperatiu. Eines i exemples pràctics
6.907
30 h.
Propera convocatòria del 2 al 23 de desembre de 2024
734
40 h.
Propera convocatòria del 2 al 30 de desembre de 2024
867
40 h.
Propera convocatòria del 2 al 30 de desembre de 2024
3.834
30 h.
Propera convocatòria del 2 al 23 de desembre de 2024