SomDocents

Seràs el que vulguis ser

sd recomanacio seras el que vulguis ser - Seràs el que vulguis ser

De petits tots hem imaginat què voldríem ser de grans. Alguns han tingut somnis que semblaven impossibles, com ara ser astronauta o súpercientífic de la NASA. A vegades hem canviat de professió somiada en cosa de dies: hi ha a qui li encantaria ser cuiner, però també metge, jardiner o bé mestre. Totes les professions es duen al cor i tots els somnis són un fil d’on estirar per créixer i ser tot allò que vulguem ser. 

Ep! Heu endevinat ja el títol del conte que avui us volem recomanar? Seràs el que vulguis ser és una obra de la Sandra Alonso, que ens explica la història d’un nen que té el somni de ser moltes coses… Ho aconseguirà? Vosaltres què hi dieu? A nosaltres el que més ens agrada és fer el camí. Som-hi!

Un conte per a l’empoderament

En Nico és un vailet molt aventurer. Un somiador, en poques paraules, que rumia i rumia què serà quan sigui gran. El seu avi Ramon, per fer-li broma, li diu  que quan sigui gran serà tan vellet com ell. Però tots sabem que en Nico no es refereix pas a això. El que en Nico té al cap són un munt de professions fantàstiques. Vol ser granger, infermer, astronauta o bé cantant… 

Cada cop que en Nico diu una nova professió, la seva família li respon: És clar, Nico, tu seràs el que vulguis ser! En aquesta aventura d’inventar el que voldrem ser de grans no s’hi haurien de posar límits ni barreres. Per això és tan important que els contes que arriben a les nostres mans siguin com aquest i ofereixin als infants horitzons plens d’oportunitats. I que nosaltres, els adults, els acompanyem sense fer-los renunciar als seus somnis.

Per què us recomanem Seràs el que vulguis ser?

Seràs el que vulguis ser és un llibre molt bell, el mirem per on el mirem. La història de la Sandra Alonso (llicenciada en magisteri i especialista en literatura infantil) compta amb les il·lustracions d’en Robert Garcia (nascut a Barcelona i apassionat del dibuix), configurant unes pàgines brillants i emocionants, on la màgia i el poder de creure en un mateix es donen la mà. 

Us recomanem Seràs el que vulguis ser perquè ens sembla una proposta brillant, vista des d’una perspectiva diferent. Aquí és en Nico, l’infant, el que es convida a si mateix a formar part dels seus somnis i a perseguir-los. El seu entorn adult és important perquè el convida a passar i reforça la idea que complir el somni de SER no esdevé casualitat, sinó que és fruit de l’esforç i la capacitat de creure en un mateix.

Convida, malgrat que als somnis els nens sempre desitgen fer-se grans, a seguir essent nens, pel sol fet d’anar imaginant-se – i és pura màgia – en el rol d’aquells adults que curen, cuiden, investiguen o fan art. 

Llegiu-lo… i a somiar!

Seràs el que vulguis ser?

Fitxa tècnica: 

  • Nombre de pàgines: 32
  • Editorial: El Cep i La Nansa
  • Idioma: català
  • Enquadernació: tapa dura
  • ISBN: 978-84-1852-222-2
  • Any d’edició: 2021
  • Preu: 14,25€

Comentaris: