SomDocents

Recomanació: Ets important

sd recomanacio llibre ets important - Recomanació: Ets important


Si us heu capbussat alguna vegada en el seu catàleg, sabreu que totes i cada una de les obres editades per Libros del Zorro Rojo són garantia de meravella. Avui ens aturem en la selecta biblioteca d’aquest segell per recomanar-vos Ets important, de Christian Robinson, un àlbum per a primers lectors que fa el camí de l’acceptació, la tolerància i el respecte cap a totes aquelles coses i persones que són diferents. També cap a un mateix. 

Ep! T’hem dit un nom: Christian Robinson. El coneixies? L’autor d’Ets important és un il·lustrador estatunidenc que també treballa en el món de l’animació. De fet, ha format part de l’equip de The Sesame Street Workshop i dels Pixar Animation Studios. Tota una entitat, que en un bon dia es va deixar portar la passió i va començar a fer llibres per a nens. Durant tots aquests anys, la seva experiència com a il·lustrador i narrador d’històries li ha valgut diversos guardons. I no és pas estrany, veient la qualitat de la seva obra! 

L’argument

Tu ets important és un àlbum il·lustrat que ens permet observar, a través de les seves pàgines, un món molt proper. El món de les persones que s’han d’acomiadar. De les que se senten perdudes o soles. De les que són les últimes en arribar i, malgrat tot, importen. El recorregut per les seves pàgines amb unes il·lustracions clares i adorables és un recorregut que va de fora cap a dins i a l’inrevés, per explorar el món per fora i la nostra ànima per dins. És, sense cap mena de dubte, un d’aquells àlbums que deixen en nosaltres una petjada intensa i reconfortant, perquè exploren sense reserves les emocions més pures i ens permeten comprendre-les i viure-les, sense escarafalls. 

La importància de les il·lustracions

Aquest àlbum il·lustrat per a primers lectors té molt a dir-nos i no només a través del text, que en aquest cas és breu, sinó mitjançant les imatges. Les il·lustracions, també elaborades per Christian Robinson, són clares, netes i acolorides i diríem que és una de les principals raons per les quals us recomanem Ets important amb els ulls tancats. L’experiència de lectura és absolutament plaent i viva, perquè omple les pàgines de missatge i és material gràfic sensible que entra directe pels ulls, cap al cor. 

Per què us recomanem Ets important?

Diu en Christian Robinson: “La teva vida no val només per com de gran o important ets. No es tracta de si tens bones qualificacions o de quants trofeus has guanyat. Ets important pel sol fet d’existir. Perquè ets aquí”. Hom s’adona que la fragilitat de la nostra existència, la casualitat que els elements s’hagin conjugat per fer que tu existeixis com a persona, ja és increïblement important per si sola. I n’hem de donar les gràcies. 

Nosaltres recomanem de tot cor Ets important, perquè ens sembla un àlbum imprescindible per entendre el món, acceptar i respectar a totes les persones i éssers vius que el conformem, inclosos nosaltres mateixos. Per això, Ets important és, a més d’un cant al respecte i a la diversitat, una abraçada al lector i a la seva autoestima. 

Ressonen aquí els moviments que ens ajuden a seguir creient en la humanitat, com el Black Lives Matter, que protesta contra el racisme. Us captivaran, a més, les seves il·lustracions, brillants i belles, tan clares com el missatge de Robinson, que transcendeix fronteres enllà, sense tenir en compte gènere, edat ni condició. 

Fitxa tècnica: 

  • Nombre de pàgines: 40
  • Editorial: Libros del Zorro Rojo
  • Idioma: català
  • Enquadernació: tapa dura
  • ISBN: 9788412078954
  • Any d’edició: 2020
  • Preu: 13,20 €