SomDocents

10 curtmetratges per treballar els valors a classe

10 curtmetratges per treballar els valors 1 - 10 curtmetratges per treballar els valors a classe

8 min.

1. Lava

Aquest curtmetratge produït per Pixar i dirigit per James Ford Murphy ens apropa la temàtica de la soledat i la paciència. Ford es va inspirar en les illes tropicals i els volcans oceànics per produir juntament amb Andrea Warren aquesta meravellosa animació. El resultat? Només podem dir que, a vegades, gràcies a l’espera, a la nostra fe i a l’esperança podem arribar a tenir allò que ens fa molt feliços.

2. Out of sight

Out of sight o Fora de vista ho van realitzar tres estudiants com a treball de final de grau a la Universitat Nacional d’Artes a Taiwán. La protagonista d’aquesta història és una nena cega. Gràcies als seus altres sentits descobreix allò que la rodeja d’una forma excepcional. Una mica d’innocència i grans quantitats d’imaginació fan aquest curtmetratge únic. A més, si sou grans fans de les obres de l’Estudi Ghibli potser us recorda a l’obra El meu veí Totoro.

3. Alike

Alike és un curtmetratge dirigit per Daniel Martínez i Rafa Cano Méndez. Ens pot recordar a les nostres vides atrafegades i plenes d’obligacions. Un pare intenta ensenyar al seu fill el camí correcte de la vida. Però, quin és?

Aquesta obra mostra com a causa de la nostra pròpia homogeneïtzació, tant en petits com en adults, a vegades ens oblidem de qui som.

4. The present

De la mà de Jacob Frey i com ha resultat de la seva tesi per l’Acadèmia de Cinema de Banden-Württemberg, us portem aquest curtmetratge en anglès: The present. Tracta sobre un nen molt enganxat als videojocs, una excusa perfecta per no sortir de la seva zona de confort. Però un dia la seva mare porta a casa un gosset. L’emoció li dura molt pocs segons en descobrir que a aquest animal li falta una pota.

5. Reach

Ahmed Elmatarwi, autor de Reach, va voler mostrar en aquest curtmetratge com << tota bona acció té la seva recompensa>>. L’animació són 3 minuts de generositat pura enmig del desert i sota condicions climatològiques una mica adverses. Com s’ho farà per sortir d’aquí?

6. Destiny

Destiny és el resultat de quatre alumnes francesos del centre Bellecour Ecoles d’art. El curtmetratge posa el focus en el temps que passem preocupats pel futur, per mirar el rellotge constantment i per saber què ve després. Aquest intel·ligent clip animat ens convida a viure el present i a gaudir de l’aquí i ara.

7. Lou

Lou narra la història d’un petit assetjador que treu les joguines als seus companys i companyes de pati. Creat per Dave Mullins, aquesta animació reflecteix l’assetjament escolar sota un punt pedagògic i reflexiu per trobar una solució. 4 minuts molt divertits poden fer-nos veure el bullying des d’una nova perspectiva per començar a combatre’l a les aules i a tots els racons de la societat on el trobem.

8. Migration

Aquest petit drama dirigit per Elize Bougard ens trasllada a un poble pesquer abandonat on viu un vell mariner. Es troba sol, però de sobte una trobada inesperada omple de vida els seus dies. Serà així per sempre? Us convidem a veure aquest curtmetratge francès per entendre els vincles que podem crear amb companys imprevistos.

9. Color your world with kindness

Dos minuts sense diàleg són suficients per entendre la bondat del món. Un curt americà molt senzill dirigit per Epiphe D. ens remarca la importància dels gestos de les persones i com ens influeixen emocionalment. Unes il·lustracions que aparentment són en blanc i negre, es tornen de color amb l’empatia i la generositat.

10. Mouse for sale

Fa una mica més de 10 anys que es va estrenar l’obra Wouter Bongaerts i no deixa de treure’ns un somriure. Un petit ratolí que espera que el comprin a una botiga ens ensenya els valors com el respecte i la tolerància. Trobarà una llar?

Altres propostes d'activitats que et poden interessar

10 activitats per treballar la perspectiva de gènere a l'aula

10 activitats per treballar la perspectiva de gènere a l’aula

La base de l’educació en igualtat està en la formació d’una actitud crítica des de la infància. No hem d’infravalorar aquesta etapa, ja que des del naixement es constitueix la identitat de gènere de la persona.

5 exercicis per practicar Mindfulness a l'aula

5 exercicis per practicar el Mindfulness

Aquests 5 exercicis estan enfocats a treballar l’atenció plena al cos i al moviment amb l’alumnat i és adaptable a tots els nivells.