SomDocents

Recomanació d’un conte: Jo, com l’avi

sd recomanacio llibre jo com lavi - Recomanació d’un conte: Jo, com l’avi

Jo com l’avi és un conte molt especial, inspirat en fets reals. En Guillem és un nen que admira al seu avi, malgrat no haver-lo conegut mai. Vol assemblar-se tant a ell, que perd el rumb. Es converteix en un infant que actua d’una manera adulta i arrogant. És un paper que definitivament no li pertoca. 

Aquest és un projecte signat per Susana Brieba, una autora de Guissona (Lleida), que ha volgut reflectir en el paper una història inspirada en fets reals. L’acompanyen en aquesta aventura dues companyes d’excepció, l’Agnès Pla, il·lustradora i l’Eva Guasch, dissenyadora.

Per a SomDocents, a més, aquest és un conte que abracem amb molt afecte, perquè hem col·laborat en el projecte d’edició com a mecenes, que ha vist la llum a les Edicions del Cep i la Nansa i que avui ja podem trobar a les llibreries. 

L’argument

El Guillem és un nen que sent total admiració pel seu avi. No el va conèixer mai, però quan troba les seves sabates, sap profundament que vol ser com ell. Però, li escau això a aquest petit? La resposta és no. Per fer aquest paper actua d’una manera adulta i arrogant i perd la seva identitat. Qui podrà ajudar-lo a reconduir aquesta situació? Els pares i l’àvia li faran de guies perquè trobi el seu lloc.

Posar-se en les sabates d’un altre

Parlem de posar-se en les sabates dels altres i de saber ser empàtics, però… està bé com ho fa en Guillem? Aquest petit s’identifica molt fort amb l’avi i per fer-ho, assumeix rols que no li corresponen ni per edat ni pel lloc que ocupa en el sistema familiar. Això no li permet gaudir de la vida ni del moment que li toca viure i, per tant, necessitarà l’ajuda dels adults. Aquests hauran d’apropar-se al Guillem d’una manera respectuosa i amb una mirada ampla i pacient, sabent que aquesta conducta és només la punta de l’iceberg d’algun conflicte encara obert i no resolt, que necessitarà l’acompanyament amorós de la família.

Per què us recomanem Jo, com l’avi

Qui som? On ens ubiquem? On pertanyem? Són preguntes que ens fem constantment, encara que sigui des de la inconsciència. Busquem el nostre lloc quasi des que ens trobem al ventre de la mare. Saber que pertanyem a una família o bé a un grup d’amics és fonamental per bastir la identitat d’una persona, en aquest cas, d’un nen. 

Us recomanem de tot cor aquest conte perquè parteix d’una història real que indaga en els conflictes que hi ha latents en una família. En totes les famílies. Conèixer les històries dels altres ens ajuda a comprendre, a ampliar la mirada i, per descomptat, a tenir la certesa que allò que ens passa també li passa a un altre i que no és pas tan estrany. 

Un conte amb tràiler 

Un petit tastet del conte de la Susana Brieba? Aquesta història té tràiler i pots trobar-lo aquí mateix. A més, Jo, com l’avi ja ha arribat a les llibreries. Pots aconseguir-lo aquí!