SomDocents

Què són les eines Google WORKSPACE for Education i per què formar-se en la digitalització

Fa uns mesos, la pandèmia per la COVID-19 va posar-nos a prova. De fet, ja iniciat el nou curs escolar 2020/21, docents, alumnes i famílies han de gestionar un altre cop la difícil combinació entre educació presencial i pandèmia. No obstant això, l’elevat risc de contagi que avui existeix amb el començament del curs obliga els centres a comptar amb solucions d’emergència per si es donen nous confinaments generals o confinaments quirúrgics de grups estables de convivència.  

Així doncs, cal tenir a punt totes les eines necessàries per posar en marxa l’educació a distància, en cas que es produeixi algun contratemps (en aquest cas, esperat). 

Però aquesta no és l’única raó per la qual cal posar-se les piles en digitalització. No hi ha cap dubte que les noves tecnologies jugaran i juguen un paper fonamental en l’educació de petits i joves per facilitar i ampliar aprenentatges. 

Workspace for Education és un producte de Google que inclou una bona selecció d’eines per oferir, tant a educadors com a alumnes, la possibilitat d’innovar en el seu procés d’aprenentatge. Però, què és i com funciona? T’ho expliquem! 

Què és G Suite For Education? 

Si encara no ho coneixes, t’hem d’explicar que G Suite For Education funciona com un espai per a l’educació, que serveix tant per treballar a distància amb els alumnes com per oferir, en qualsevol moment, continguts i dinàmiques complementàries a la seva formació. 

Els centres educatius poden registrar-s’hi de manera gratuïta i per als alumnes el cost és d’uns 5 euros al mes per la versió bàsica. Què s’hi pot fer? Doncs gairebé tot, però ho resumirem així: 

  • Gestionar fàcilment el dia a dia de l’aula. Crear classes, distribuir tasques, confeccionar tests o enquestes, enviar comentaris als alumnes i tenir-ho tot en un mateix espai.
  • Organitzar les tasques. Crear llistes de coses per fer, recordatoris i programar reunions amb alumnes o docents. 
  • Comunicar. Sigui per correu electrònic, xat o videotrucada. 
  • Col·laborar en temps real. Editant documents, fulls de càlcul o presentacions a través de Google Docs, Sheets o Slides. 

Totes aquestes tasques, a més, poden fer-se amb total seguretat, perquè G Suite For Education compta amb un reforç per gestionar la informació d’alumnes i docents amb les necessàries garanties de privacitat. 

Per què cal formar-se en digitalització? 

Però, de veritat cal formar-se en digitalització i incorporar a la nostra vida quotidiana eines com G Suite For Education? La resposta és, rotundament, sí. Els últims mesos viscuts ens han servit per veure que hi ha circumstàncies que no es poden preveure i fer un gir radical a les nostres vides. Cal estar preparats i la de Google és una eina molt útil per encarar la digitalització d’una manera pràctica i senzilla. 

A SomDocents sabem com és d’important pujar al tren de la digitalització. Per això hem elaborat un programa de cursos de Competència Digital, reconeguts com a formació permanent pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Afanya’t, les places són limitades! La primera convocatòria ja ha començat, però t’esperem el 2 d’octubre. Tu també t’hi apuntes?