SomDocents

Eines i recursos innovadors per començar el curs

sd eines per a docents blog - Eines i recursos innovadors per començar el curs

El curs escolar ja ha començat. És, sense cap mena de dubte, un començament difícil. La por i la incertesa hi són presents, però no cal dir que tant docents com infants i joves tenen ganes de tornar-se a veure. 

Recomençar per aprendre i compartir, malgrat les circumstàncies. Però cal estar preparats. Amb el confinament, la digitalització va avançar a passos de gegant, però encara hi ha molta feina a fer. 

Avui volem compartir amb vosaltres una selecció d’eines i recursos que us permetran innovar en l’àmbit escolar, ser més eficients en la docència, tant presencial com a distància. Comencem? 

Jugar online

Si hi ha alguna cosa que agradi als petits és jugar. Senzillament, jugar. A vegades costa trobar recursos útils, actualitzats i de qualitat, però tenim opcions interessants. A continuació, te’n presentem unes quantes per treballar amb els alumnes en tota mena d’àmbits: Mundo Primaria, Academons, Educaplus, Cristic, Toy Theater, Abcya. La majoria poden funcionar a la web, a través del navegador, però també des d’una app, en mòbils i tauletes. 

Crear activitats interactives

I si fossis tu mateix qui pogués crear activitats interactives per als alumnes? Pots fer-ho i és molt fàcil. La major part d’eines que et proposem a continuació són perfectes per crear jocs de paraules, endevinalles, jocs de memòria, comprensió lectora, matemàtiques, etcètera. A més, també pots accedir a activitats creades per altres docents, si aquests les han volgut compartir. Dona una ullada a Genially, WordWall, LearningApps, ProProfs o Educandy

Crear còmics 

Els còmics són un recurs fantàstic per guanyar-nos l’interès dels alumnes. Llegim còmics i treballem el gènere pel camí de la creativitat. Sabies que hi ha eines que ens poden ajudar en la part tècnica més complicada? Mira aquests quatre recursos, perquè són d’or: Pixton, StoryboardThat y Storybird.

Crear rúbriques

Han evolucionat els mètodes, han evolucionat els aprenentatges i també les maneres d’avaluar. Com molt bé saps, les rúbriques són una eina que permet als estudiants avaluar els seus aprenentatges a diferents nivells, oferint-los la possibilitat d’observar els seus propis errors i encerts, d’una manera detallada i obtenint el feedback dels seus companys. Quines eines poden ajudar-nos a crear rúbriques? Rubistar, Rubrik MakerERubrica et resultaran molt útils. 

Gamificar 

La gamificació és molt més que una tendència. I les eines online poden ajudar-nos a fer una feina fantàstica. Hi ha diferents opcions per crear concursos i exàmens d’allò més divertits a través del joc. Totes les eines que et presentem tenen la seva versió web i moltes també compten amb una app. Amb aquestes, els alumnes tindran espai per treballar la seva creativitat, investigar i cooperar. Prova aquestes opcions: Socrative, Quizizz o Kahoot!

Innovar (realitat augmentada)

I finalitzem aquest especial d’eines innovadores per començar el curs amb una sèrie de recursos per descobrir el camp de la Realitat Augmentada. Gràcies a aquests, els alumnes tindran l’oportunitat de gaudir d’experiències d’imatge i so a través dels seus dispositius. T’agradaria provar-ne alguna? FETCH! Lunch Rush, Acrossair, Aug That, ZooKazam, Google Translate, Body Planet o Star Chart. Continua descobrint i innovant: les opcions són infinites! 

I per a tu, quines són les eines imprescindibles per innovar?