SomDocents

Com escollir un dispositiu electrònic per aprendre a programar?

Imatge d'un infant utilitzan un robot

Article de la Paula Bonilla (@enticada2.0)

3 min.

Per treballar la programació bàsica a primària amb dispositius cal conèixer abans alguns dispositius que podem tenir a les escoles i després sobre quines activitats podríem fer amb aquests a les nostres aules.

La nostra tria d’un dispositiu o un altre dependrà molt dels diners que puguem invertir en aquests petits robots o de l’ús que en vulguem fer. Els dividirem de més econòmics a menys, de manera que siguin assequibles per a totes les escoles.

1. Code & Go

Aquests són els robots que utilitzem a la nostra escola. Vam apostar per ells perquè volíem iniciar-nos en el món de la programació tenint una primera presa de contacte i sense deixar-nos molts diners. Són robots bastant assequibles, funcionals i senzills d’usar per als infants. A més, són bastant vistosos perquè tenen forma de ratolí.

Es pot adquirir el robot per si sol per un preu d’uns 30€ o la capsa sencera amb tots els materials per uns 60€ aproximadament. Els podeu trobar a plataformes com Amazon o a l’Abacus, entre d’altres. 

2. Codi-Eruga

La Codi-Eruga és un robot en forma d’eruga format per diferents peces. Permet als alumnes introduir-se en la programació seguint una sèrie de seqüències. L’objectiu principal és anar col·locant peces darrere del cap de l’eruga perquè vagi fent diferents ordres. Dels 3 tipus de robots que parlarem avui, seria la més senzilla d’utilitzar i la més idònia per a introduir-nos en la programació.

Es pot adquirir el robot per uns 60€ aproximadament (dependrà de la plataforma des d’on l’adquirim). Es pot trobar a plataformes com Amazon o a la pàgina web Cienciayrobotica, entre d’altres. 

3. Bee-Bot

Els Bee-Bot potser són els robots més coneguts en l’àmbit educatiu. Són uns robots en forma d’abella fàcilment programables i molt vistosos. Aquests es poden programar perquè l’abella es mogui en la direcció que nosaltres vulguem. A Internet trobareu infinitat de materials disponibles per a descarregar i utilitzar relacionats amb aquests robots.

Hi ha dos tipus de Bee-Bot: les que es programen tocant el robot i les que es poden programar per mitjà de l’aplicació (via Bluetooth). Els primers tenen un preu d’uns 90€ i els segons d’uns 120€ per dispositiu. Els podeu trobar a plataformes com Amazon o a PCcomponentes, entre d’altres.

Tots aquests dispositius són idonis per a iniciar-se en la programació tant a l’Educació Infantil com al primer cicle d’educació primària. Quedarà en les vostres mans triar-ne un o un altre, depenent de l’ús que li vulgueu donar i del pressupost del qual disposeu. 

Altres articles que et poden interessar

SD_blog_5_activitats_TIC_sense_dispositius

5 activitats TIC de programació bàsica sense dispositius

Com que la vida ha canviat, l’educació també hauria de fer-ho. Avui dia, el nostre dia a dia depèn d’un dispositiu que portem a la butxaca. Allà hi tenim tot el necessari.

Figures de geometria

6 activitats per treballar la geometria

La geometria continua sent una de les àrees més oblidades en les sessions de matemàtiques i, amb freqüència, no se li dona la importància que es mereix.