SomDocents

5 activitats i dinàmiques de presentació

somdocents-dinàmiques-presentació

Comença un nou curs i això suposa trobar-se amb cares desconegudes. Avui us mostrem 5 activitats de tornada al col·legi perquè els alumnes es coneguin entre ells. Les dinàmiques d’integració tenen la funció de crear un ambient en el qual tots els alumnes puguin sentir-se còmodes i entenguin la importància del respecte i del treball en grup.
És important adaptar l’activitat al terreny que es consideri oportú, i que es puguin combinar entre elles segons els objectius que es vulguin assolir.

 1. Presentació entre tots
  L’activitat tracta de dividir el grup en parelles. Cadascun d’ells haurà de presentar-se al company o companya, dir el seu nom, explicar les coses que li agrada fer al seu temps lliure, si té mascotes, què està llegint actualment, la seva pel·lícula preferida, etc. Després, l’altre company farà el mateix. Quan s’acabi el temps, es formarà una rotllana i cada alumne haurà de presentar al grup a l’altre company recordant les coses que li ha explicat.
 2. Dibuixos representatius
  Cada alumne tindrà 4 fulls i haurà de dibuixar lliurement, en cadascun d’ells, una imatge que els representi d’alguna manera (què els hi agrada menjar, el seu animal preferit, on han anat de vacances, la seva família, etc.). Després, les hauran d’exposar als seus companys explicant-les.
 3. Trobant la meitat que falta
  Aquest joc és perfecte per conèixer-se i repassar assignatures com matemàtiques, llengües, medi, anglès, etc. El docent tindrà fulls sencers amb sumes, dibuixos d’animals, refranys, frases en un altre idioma, i tot el que se l’acudeixi! Partirà per la meitat els fulls i els barrejarà. Repartirà la meitat d’un full a cada alumne i aquests hauran de trobar al company o companya que té la meitat que falta. Per exemple, si algú té la meitat d’un full on apareix l’operació 2+2, haurà de trobar al company o companya que tingui el full on digui: = 4.
 4. Cadena de noms
  Joc de memòria! Com ja sabeu, és una activitat típica perquè els alumnes nous es coneguin i recordin els noms dels seus companys. S’ha de fer una rotllana i un alumne començarà dient el seu nom. El següent haurà de dir el nom del company i el seu; el següent haurà de dir el nom dels dos companys que han parlat i el seu, i així successivament fins que s’arribi al final.
  Aprofitant aquesta dinàmica, també es pot fer una pregunta del tipus: què t’agradaria ser de gran? I contestar de la mateixa manera, recordant el que han dit els companys.
 5. Escrivint històries
  Aquesta activitat es pot fer després d’alguna de les anteriors quan els alumnes ja sàpiguen els noms i els gustos dels altres companys. El docent comença escrivint la primera frase d’una història a la pissarra on surti l’alumne que se situa a la seva dreta, i aquest últim, s’haurà d’aixecar i continuar la història amb una altra frase on aparegui el nom del seu company/a de la dreta (si pot incloure els seus gustos o característiques, millor). La història anirà completant-se a poc a poc i la idea és que els protagonistes acabin sent tots els alumnes.

Què t’han semblat aquestes dinàmiques? Saps alguna activitat més de presentació i t’agradaria compartir-les amb nosaltres? Fes-ho als comentaris!

Comentaris: