SomDocents

Recomanació: Tot el que sé quan m’enfado

sd recomanacio llibre tot el que se quan menfado 1 - Recomanació: Tot el que sé quan m'enfado

Ja fa temps que la gestió de les emocions s’ha posat en el centre de l’educació dels infants. Posar nom a determinades emocions no és fàcil i encara ho és menys, gestionar-les. Com ho fem amb l’enuig? En realitat es tracta d’una emoció molt bàsica, que tots sentim, potser més sovint del que voldríem. Sentir-nos enfadats és molt normal, però quan perdem el control, l’enuig pot ser una emoció molt destructiva. Tant per infants com per a adults. 

Expressar l’enuig pot voler dir fer-ho d’una manera agressiva. Sovint aquesta emoció es fa present en nosaltres augmentant considerablement la freqüència cardíaca o, fins i tot, la pressió arterial. 

Però, no ens atabalem. Hi ha molts recursos disponibles per acompanyar a infants, famílies i educadors en l’aprenentatge i la gestió de les emocions. També de l’enuig. El conte que avui us volem recomanar és Tot el que sé quan m’enfado. Voleu donar-hi una ullada?

Enfadar-se i aprendre’n, per Jaume Copons

Tot el que sé quan m’enfado és un conte escrit per Jaume Copons i il·lustrat per Emilio Urberuaga, conegut per haver dibuixat obres com Manolito Gafotas, Qué hace un cocodrilo por la noche o Gilda, la oveja gigante

El de Copons és un conte que transita per tot allò que ens passa quan ens enfadem. A vosaltres també us passa que dieu coses que no voleu dir? També feu coses que no voleu fer? I quan us diuen que no us enfadeu, oi que encara us enfadeu més? 

Tot el que sé quan m’enfado és una història que posa als infants davant del mirall, però també a les seves famílies. Que ens mostra com som i què fem quan ens enfadem i què passa amb les persones que ens envolten o bé conviuen amb nosaltres. 

Què podem fer? Desenfadar-nos és l’opció. I això és precisament el que ens ajuda a fer en Jaume Copons. Ho provem, no?

Per què us recomanem Tot el que sé quan m’enfado

Si busqueu bons contes per aprendre a gestionar les emocions i ajudar als vostres infants, siguin fills, néts o alumnes, a casa o a l’escola, aquesta pot ser una bona tria. Tot el que sé quan m’enfado és un llibre que recomanem perquè els infants aprenguin a observar què fan i com se senten quan s’enfaden. Ho llegiran, però també es veuran en el mirall de les il·lustracions. Fugiran de la culpa, per entendre que l’enuig és una emoció natural i inevitable, que tots els membres de la família senten i no precisament per fets complexos: sinó perquè la vida quotidiana, moltes vegades, ens hi empeny: el sopar que es crema, la pila de roba mal endreçada, la partida que perdem… 

Tot el que sé quan m’enfado és, a més, un conte fàcil de llegir, que al final inclou un petit joc que us pot resultar molt útil a tots per desenfadar-vos. Aprofiteu-lo. És genial!

Tot el que sé quan m’enfado

Fitxa tècnica: 

  • Nombre de Pàgines: 32
  • Editorial: Combel
  • Idioma: Català
  • Enquadernació: Tapa dura
  • ISBN: 978-84-9101-551-2
  • Any d’edició: 2020
  • Preu: 15,10 €