SomDocents

Els millors podcast sobre educació per inspirar la teva creativitat a l’aula

S’acaba el dia, passen les setmanes, els trimestres s’allunyen… Passa un curs i un altre sense que hagis après sobre tot allò que volies saber sobre gestió emocional i sense que tenir massa idea de com introduir la gamificació a l’aula. Sabies que a SomDocents hi ha un munt de cursos en línia reconeguts oficialment? Pots formar-te a distància i participar en qualsevol de les convocatòries que s’obren durant el curs. També per vacances! 

 

Una altra cosa que et convidem a fer és escoltar podcasts. Hi ha molts programes que altres professionals de l’educació fan perquè tu aprenguis i en gaudeixis. Pots fer-ho de tornada a casa, al cotxe, a la parada de metro o mentre esperes que et serveixin un cafè. Aquests són alguns dels millors podcasts sobre educació per a docents creatius.

Educar hoy

Educar hoy és un programa actual, en el qual es tracten un munt de temes interessants, com la pedagogia Waldorf, el TDAH, l’educació en valors, coaching ontològic, dislèxia o problemes quotidians en famílies.

Educar en calma és un programa perfecte per a docents, però especialment per a famílies amb fills en edat de créixer. Elisa Molina comparteix amb nosaltres reflexions sobre com educar als nostres fills de manera positiva, amb entrevistes i pensaments per anotar. 

El que més ens agrada del podcast BBVA Aprendemos juntos és la gran quantitat de personalitats que hi participen per explicar-nos què pensen i senten sobre les seves experiències professionals i personals en clau educativa. Rafael Bisquerra, Eduardo Martínez de Pisón, Ilaria Gaspari o Lluís Bassat són només alguns dels noms que per aquí ressonen.

Ells mateixos es defineixen com un podcast per a mestres inquiets. Píldoras de educación és un programa ideal per a aquells docents que aposten per un canvi metodològic. Aquí hi trobaràs un munt de consells, reflexions i pràctiques per abordar petits grans canvis a l’aula. Un dels últims temes que s’han tractat té a veure amb la controvertida sèrie de Netflix ‘El juego del calamar’.

Universo Hijos és una invitació per a pares, però també per a profes. Es tracta d’un podcast, com molt bé suggereixen ells, per a ‘pares d’una altra galàxia’. Aquí també es reflexiona sobre sèries irreverents, però al mateix temps també es parla de psicologia, pedagogia i educació.

I si comencem de zero? Bocados de educación és una proposta per a tots aquells docents amb ganes d’innovar, però disposats a aprendre i comprendre conceptes. Aquí es parla de mapes mentals, esdeveniments de Gagné, estacions de treball o barrets de pensar. 

Paseando con Oliver Sacks és un podcast molt especial. Aquest canal es passeja per la neurociència per aprendre, reflexionar i discutir sobre aprenentatge. I això demana entrenar l’empatia, reconèixer el sofriment, la discapacitat, el gaudi, la compassió o l’art. Aquest podcast-homenatge és un cant a la ciència.

Aquest podcast és una oportunitat per descobrir altres experiències d’educació en el món. La maestra viajera, Mar Ruiz, entrevista a diverses persones que expliquen com s’educa a França, Alemanya, Xina o Regne Unit, entre molts altres. Més interessant, impossible. 

El Rincón de la Educación Infantil és el podcast de l’Associació Mundial d’Educadors Infantils. Un lloc on es parla sobre temes diversos vinculats a aquesta fase de l’educació: escoles rurals, dol, disciplina positiva, pantalles o ciències.

I tanquem aquesta selecció de bons podcasts amb Tu clase me suena, un programa en el qual es parla d’educació i bones pràctiques. Els experts conversen sobre gamificació, poesia, sensibilització contra la violència de gènere, escacs, creixement personal, metodologies actives… i fins i tot neurociència! 

 

Comentaris: