SomDocents

Els meravellosos beneficis del ioga per a nens

La pràctica del ioga és cada vegada més comú en els països occidentals. Els adults ja l’hem provat, però… i els infants? En els últims anys han proliferat les recomanacions perquè els nens i nenes portin a la pràctica aquesta disciplina.

Malauradament, la salut i el benestar dels nostres infants és posada en risc, en l’actualitat, per malalties com l’obesitat, l’estrès o el trastorn d’espectre autista. És important, a més d’oferir-los un estil de vida i uns hàbits saludables, que els nens i nenes facin, almenys, una hora d’activitat física al dia.

Aquests són els meravellosos beneficis que el ioga els pot aportar:

  • És una activitat física. Cal que els nens practiquin, com a mínim, uns 60 minuts d’activitat física diària, tot i que l’última recomanació de l’OMS passa per tres hores. El ioga és una activitat física prou rica, que els ajuda a mantenir una bona forma física, a millorar la motricitat i l’elasticitat.
  • Augmenta la concentració. El ioga és una molt bona pràctica per afavorir la concentració, tan necessària per als nostres infants i que cal acompanyar d’una reducció de l’exposició a les pantalles i dispositius electrònics.
  • Ajuda a desenvolupar tècniques de relaxació. Aquestes poden resultar molt útils per a l’autonomia dels nens, la gestió de les emocions i dels possibles desordres que poden dur a problemes en posteriors etapes de maduresa.
  • Acceptar els sentiments i expressar-los. La pràctica del ioga també obre les portes a l’acceptació d’allò que senten, i dóna als petits les eines necessàries per reconèixer les seves emocions i expressar-les als altres.
  • Afrontar millor els problemes. És precisament aquesta capacitat de comprendre, concentrar-se i gestionar les emocions pròpies que ofereix als infants la capacitat per afrontar d’una manera més madura els problemes i les situacions d’estrès.

A més, la pràctica habitual de ioga i exercici físic, en general, contribueix en altres aspectes d’allò més positius per a la salut dels infants:

  • Redueix l’estrès i els ajuda a dormir a la nit
  • Els prepara i els concentra per a les jornades escolars
  • Manté els seus ossos, articulacions i músculs saludables
somdocents-els-meravellosos-beneficis-del-ioga-per-a-nens

Comentaris: