SomDocents

Tots els beneficis de la música per a la teva salut

No podríem viure sense ella. És la millor companya que podem trobar en els moments feliços, però també en els tristos… quan estem enfadats, melancòlics, enyorats o enamorats… Avui parlem de música! Sabies que té un munt de beneficis per a la teva salut? Aquí els tens tots!

1. Afavoreix la concentració. Lluny de distreure, la música pot afavorir la concentració. I això és genial a l’hora d’estudiar o treballar. Un estudi publicat per Neuroscience of Behavior and Psychology demostra que l’habilitat de les persones per reconèixer paraules, imatges o números ràpidament es potencia escoltant música.

2. Motiva l’aprenentatge. Hi ha una gran connexió entre la música i funcions cerebrals com la memòria, l’equilibri, l’orientació o la coordinació. La música es connecta directament amb les nostres emocions i ens ajuda a expressar-les. Per tot això, la música és perfecta per motivar l’aprenentatge.

3. Estimula les connexions neuronals. Hi ha estudis que confirmen la complexitat de l’efecte de la música en el nostre cervell. Aquesta és capaç d’induir estats emocionals, a través de l’intercanvi de substàncies químiques. Sabem, de fet, que la música és capaç d’activar quasi totes les regions del cervell.

4. Contribueix al tractament de malalties. La música pot ser una eina d’allò més poderosa per al tractament de malalties, com ara trastorns cerebrals i lesions adquirides. Així, pot ajudar-los a recuperar habilitats lingüístiques i motrius.  

5. Combat l’estrès. L’estrès és una de les epidèmies del segle XXI. I se sap que hi ha cançons que poden ajudar-nos a reduir positivament l’estrès. Mindlab International va determinar a través d’un estudi que la cançó més relaxant del món és Weightless de Marconi Union. Pot arribar a reduir l’estrès fins a un 65%.

6. Relaxa als infants. Els bebès escolten i perceben la música des que s’estan gestant. Els sons musicals suaus els relaxen i els ajuden a dormir. A més, pot ser una eina molt important per a una correcta gestió de les emocions.

7. Incrementa la felicitat. La música afavoreix la producció i alliberament de dopamina, que és l’hormona de la felicitat: un neurotransmissor clau a l’hora de proporcionar plaer.

8. Alleuja el dolor. Un estudi publicat per investigadors de la Universitat d’Utah (EE.UU) a The Journal of Pain que demostra que les distraccions alleugen el dolor. El seu estudi demostra que la música allunya el focus cognitiu de l’estímul dolorós.

9. Enforteix el sistema immunològic. Hi ha una gran quantitat d’investigacions que reforcen el paper de la música com a enfortidora del sistema immunològic. La medicina ha trobat evidències que la música pot jugar un paper fonamental en la salut dels pacients. Augmenta la producció de plaquetes, estimula els limfòcits i protegeix les cèl·lules de determinades malalties.

10. Redueix la pressió arterial. Algunes tipologies musicals que poden influir sobre la pressió sistòlica i diastòlica, per tal de prevenir la hipertensió i altres malalties cardiovasculars. Els ritmes lents i la música poden millorar la vasodilatació en un 26%.

I tu, encara dubtes dels súper poders de la música?

somdocents-tots-els-beneficis-de-la-música-per-a-la-teva-salut

Comentaris: