SomDocents

Reflexions per al final d’aquest curs

sd reflexions per al final daquest curs copy - Reflexions per al final d'aquest curs

El curs ja arriba a la seva fi. Ens semblava llarguíssim al setembre, però a la fi, entre vacances, ponts i jornades de festa, els dies s’han escolat. Ens emportem una motxilla ben plena d’històries, convivències i experiències que segur que no oblidarem. Avui us convidem a reflexionar en aquest final de curs, sobre com us ha anat tot, amb vosaltres mateixos, amb els alumnes i amb els vostres amics i companys.

Què hem après? Ara que s’acosta el final d’aquest curs, és el moment de fer balanç de tot allò què hem après: quins són els nous coneixements que tots plegats hem adquirit, quins esforços hem fet per assolir-los i fins on hem estat capaços d’arribar. Segur que el temps i la dedicació han valgut la pena!

Quin ha estat el nostre rol com a docents? És hora de mirar-nos al mirall. Com ens hem sentit dins el nostre rol com a docents? Sigui quina sigui la nostra experiència, tant si acabem de començar en aquest món de la docència com si ja fa anys que hi treballem, és important saber fer autocrítica, reconèixer els nostres encerts, però també els nostres errors i fer-nos a nosaltres mateixos propòsits per millorar. L’any que ve més i millor? Segur!

Quines sensacions hem recollit dels nostres alumnes? Els hem escoltat? Després d’intentar complir els nostres objectius cada trimestre, arribar a les programacions previstes i assolir les previsions marcades, caldrà pensar si hem dedicat temps de qualitat als nostres alumnes. Els hem escoltat prou? Què han sentit? S’han emocionat? Han tingut l’oportunitat i el temps necessari per expressar-se?

S’han complert els nostres objectius? Tots tenim unes programacions amplíssimes i uns reptes prou complexos per davant, però… hem complert de veritat amb els nostres objectius? Parlem d’aquells propòsits que solem fer-nos a principi de curs i amb els quals volem millorar la nostra experiència i la dels nostres alumnes ara i per al futur. Pensa-hi una estona. Potser aquest sigui un bon moment per començar a plantejar-te els objectius de l’any que ve!

Hem sabut treballar en equip? En la nostra feina com a docents el treball en equip i col·laboratiu és imprescindible si volem arribar als nostres objectius, assolir metes i completar projectes de qualitat. I aquest curs, hem estat bons companys? Hem estat rigorosos i puntuals? Si creus que has coixejat en aquest aspecte, potser sigui un bon moment per replantejar-s’ho. Pots estar segur que junts ho fareu millor!

En resum, ens sentim prou contents i satisfets? Segur que en aquest curs no tot han estat flors i violes. Sempre, cada any, hi ha moments més bons i altres que ho són menys, però tots… sobretot aquells que no han estat tan positius, ens hauran servit per aprendre. Respon a les teves preguntes, prepara’t per fer balanç i comença a treballar per un nou curs fantàstic. Carrega’t d’energia aquest estiu i no et deixis la llista de bons propòsits per al final. Bones vacances!

somdocents-reflexions-per-al-final-de-curs

Comentaris: