SomDocents

7 llibres per a introduir-se en el món de la robòtica

La millor forma d’aprendre és jugant. L’educació està canviant i una de les seves innovadores matèries és la robòtica. Aquesta, és una eina pedagògica divertida i innovadora que té com a objectiu despertar l’interès dels estudiants per interactuar amb robots mitjançant prototips i programes, per a facilitar els processos d’aprenentatge. La robòtica està tornant-se cada vegada més comuna a les aules pels grans beneficis que aporta als alumnes.

Si voleu potenciar el pensament crític dels vostres alumnes, el desenvolupament del pensament lògic a través d’estructures de programació, la resolució de problemes, la creativitat i l’esperit col·laboratiu i de treball en grup, a continuació us recomanem uns llibres d’iniciació a la robòtica.

Robots, Robots Everywhere, Sue Fliess

És un conte de cartó molt recomanable per als més petits. Alhora que es pot practicar l’anglès (nivell fàcil, amb només una frase per pàgina), es pot introduir als petits en el món dels robots, parlant sobre les espectaculars il·lustracions que apareixen i preguntant-los com els hi imaginen ells.

Lectura recomanada a nens i nenes a partir de 3 anys.

somdocents-robots-robots-everywhere

Mis robots en Pijamarama, Michael Leblond

Llibre interactiu amb activitats on els petits poden crear, pintar i dibuixar diferents robots i màquines per a crear imatges animades mitjançant la il·lusió òptica. Perfecte per a endinsar-se al món de la robòtica ja des de la creativitat i imaginació. Només existeix en castellà.

Lectura recomanada a nens i nenes a partir de 3 anys.

somdocents-mis-robots-en-pijarama

Us deixem un vídeo de Youtube on podreu conèixer algunes de les activitats que ofereix el llibre:

https://youtu.be/116NHLrp4uw

Construeixo robots, Larousse Editorial

Un llibre divertit per a descobrir la ciència dels robots, com treballen i ens ajuden amb les nostres tasques i les seves funcionalitats. Amb aquest llibre els petits podran muntar maquetes de diferents robots i els donaran vida.

Lectura recomanada a nens i nenes a partir de 6 anys.

somdocents-llibres-robotica-construyo-robots

Hola Ruby: L’aventura de programar, Linda Liukas

A través de les aventures de Ruby, la protagonista del llibre, i els exercicis que proposa, l’alumnat s’acostarà al món bàsic de la programació gràcies a un llenguatge adaptat al seu nivell. L’objectiu de l’autora és que nens i nenes a partir de 6 anys puguin introduir-se en la lògica de la programació i l’entenguin com una eina per a solucionar qualsevol tipus de problema.

Lectura recomanada a nens i nenes a partir de 6 anys.

somdocents-hola-ruby-l'aventura-de-programar

Los ordenadores y la programación, Rosie Dickins

Llibre ideal perquè els més petits aprenguin com funcionen els ordinadors i els fonaments de la programació. És un llibre pop-up amb més de 100 pestanyes de continguts diversos, que enganxarà fins i tot a nens més petits de l’edat recomanada. Només es troba en castellà.

Lectura recomanada a nens i nenes a partir de 7 anys.

somdocents-llibres-robotica-los-ordenadores-y-la-programación

Introducción a la programación informática, DK Publishing

Aquest és un llibre dinàmic en llengua castellana que permetrà que l’alumnat sigui capaç de programar i crear els seus propis programes informàtics. A través de les instruccions pas a pas, que contenen il·lustracions amenes, és una guia que estimula la imaginació i la resolució de problemes per a construir jocs i animacions.

Lectura recomanada per a nens i nenes a partir de 8 anys.

somdocents-introduccion-a-la-programacion-informatica

Robótica educativa: iniciación, Gabriel Ocaña

El nucli del llibre són les activitats i projectes específics de robòtica, i a més, es proposen altres activitats científiques i tecnològiques complementàries. Ambientat en temàtiques del món real com la generació d’energia en l’oceà, les estructures resistents a esforços, la producció d’aliments en el mar, la potabilització d’aigua salada, la producció d’oxigen, etc., S’ofereixen possibles treballs de recerca, de realització d’experiments científics i de construcció de maquetes i prototips. Es tracta d’un llibre molt indicat per a introduir-nos en la robòtica educativa.

Us deixem un vídeo de Youtube que mostra alguns robots fent les ordres que es poden aprendre a programar en aquest llibre:

Lectura recomanada a nens i nenes a partir de 10 anys.

somdocents-robotica-educativa

En comptes de centrar-se en la memorització, les aules del futur busquen reptes i projectes amb els quals fer créixer als seus alumnes segons el seu ritme i les seves diferents capacitats.

Si ets un docent i estàs buscant un curs de formació de robòtica, pots fer un cop d’ull als nostres nous cursos per a Educació Infantil i Educació Primària: (enllaços web)

Comentaris: