SomDocents

Els beneficis de fer petons

El 13 d’abril se celebra a tot el món el Dia Internacional del Petó. Aquesta data va sorgir el dia que una parella es va fer el petó més llarg de la història. Va tenir, ni més ni menys, que 58 hores de duració.

Ens fem petons amb la parella. En fem als pares, a les mares, als amics i evidentment, als nostres fills i filles per demostrar-nos com ens estimem. Però, sabies que fer petons també ens aporta beneficis? Descobreix quins!

Un antídot per a la depressió

Fer petons a la parella és una de les millors teràpies per a la depressió. En fer-nos un petó estimulem una part del cervell que allibera endorfines a la sang i contribueix a generar en nosaltres sensació de benestar.

Fent petons fem exercici

Fer petons no és qualsevol cosa. Cada vegada que en fem un, activem 36 músculs de la nostra cara i diferents zones del cervell. S’exerciten 12 músculs dels llavis i fins i tot 17 de la llengua!

També cremem calories

Un petó amb la nostra parella ens pot ajudar a cremar de 3 a 12 calories. Amb un petó apassionat fins i tot podem arribar a cremar-ne 26. A més, quan ens fem petons el nostre cor batega a 150 pulsacions per minut, en lloc de les 60 i 80 habituals.

I augmenta el nostre benestar

L’oxitocina és una hormona que influeix en funcions molt bàsiques per al nostre organisme, com ara enamorar-se, alletar o bé parir. Els petons estimulen una part del nostre cervell que allibera oxitocina i genera en nosaltres sensació de benestar.

Petons i abraçades als petitons

Transmetre la nostra estima als fills és vital en els seus primers anys de vida i evidentment, després. Però quan són tan petitons, els petons els tranquil·litzen, els aporten seguretat i els fan sentir estimats.

I tu, et podies arribar imaginar tots aquests beneficis?

somdocents-els-beneficis-de-fer-petons

Comentaris: