SomDocents

7 activitats per practicar l’expressió oral en anglès

7_activitats_per_practicar_expressio_oral_angles

4 min.

La majoria de lingüistes que han investigat l’adquisició d’una nova llengua coincideixen en el fet que la importància de l’expressió oral va més enllà de l’aprenentatge de l’idiomaJean Robin (1982) explica que aquesta consisteix a ser capaç d’enviar i rebre missatges de manera efectiva. Per tal de practicar aquesta destresa a l’aula, portem 7 activitats adaptables al cicle superior de primària així com a 1r i 2n d’ESO, tot incrementant el nivell de dificultat del vocabulari.

1. Viatgem a...

Organitzar un viatge no és cosa fàcil. Trieu una ciutat i confeccioneu un recorregut pels principals monuments i llocs d’interès. Després de treballar el contingut, podeu exposar les característiques del viatge a la resta de companys i companyes en parelles o grups i convèncer-los perquè s’hi apuntin. També es pot generar un debat sobre quina ciutat té més encant cultural o bé, quin destí podria ser més emocionant per fer un viatge de final de curs.

2. Anem al mercat

Es tracta d’una activitat de rol divertida i alhora molt interessant per treballar vocabulari après prèviament sobre fruites i verdures, números per calcular els diners o el pes dels aliments i preguntes bàsiques per fer-vos entendre amb el vostre interlocutor/a. Si encara no tenen gaire fluïdesa, poden fer-ho en parelles per tal que s’ajudin entre ells i elles.

El següent pas és fer un llistat d’aliments i simular que aneu a comprar al mercat del barri. Trieu la botiga (pot haver-hi més d’un per incrementar la motivació amb l’actuació i el rol) i demaneu al venedor/a què voleu. Si heu triat el paper de venedors o venedores, la vostra funció serà la d’atendre als clients (la resta de companys/es) i suggerir aliments de la vostra botiga.

3. El meu ofici

Podeu confeccionar targetes amb noms d’oficis que hàgiu treballat amb anterioritat. Per anar una mica més enllà, estaria bé que en triéssiu de curiosos, per fer més divertida l’activitat i descobrissin altres feines que els poden interessar més endavant. Un/a alumne/a agafarà la targeta i es posarà davant la classe, de manera que la resta, mitjançant preguntes, hauran d’endevinar quin ofici li ha tocat.

4. Les notícies

Tota la classe haurà d’elaborar un programa de notícies, siguin actuals o inventades. Podeu repartir-vos les diferents seccions per parelles (economia, política, cinema, societat…) i ajudar-vos del vocabulari que empren a la televisió o ràdio. Si els motiva la idea, podeu gravar petits clips a tall de plató de televisió o falques de ràdio amb diferents veus.

5. Converses improvitzades

Escriviu diferents temes de conversa en targetes (clima, vacances, oci, música…) i poseu-los tots dins una capsa de sabates. Podeu fer sortir davant la classe (si els agrada aquesta dinàmica) a un parell de persones que hauran d’agafar una de les targetes a l’atzar i hauran d’improvisar una conversa entre amics o amigues sobre el tema que hagi sortit.

Si preferiu que sigui en parelles, però sense haver de sortir davant de la resta de la classe, podeu anar canviant per taules els temes de la targeta i així parlin sobre tòpics diferents.

6. Qui soc?

Es tracta d’una activitat senzilla, pensada per a l’alumnat més principiant. En parelles, us inventareu una personalitat (podeu utilitzar targetes amb algunes dades bàsiques) i haureu de respondre les preguntes que us faci la parella. En acabar, aquest pot explicar a tota la classe qui és el seu company o companya de conversa exposant la informació que li hagi proporcionat: com es diu, quants anys té, què estudia o de què treballa, les seves aficions…

7. Recepta de cuina

La cuina és sempre una activitat divertida i amb moltes facetes, ja que a més de vocabulari podeu aprendre receptes i treballar la coordinació en grup. Aquesta última activitat es tracta de triar diferents receptes i les expliqueu-les a classe com si fóssiu autèntics xefs. Si teniu l’oportunitat, podeu arrodonir aquest exercici amb una experiència culinària real.

Altres articles que et poden interessar

SD_Blog_consells_perdre_por_angles

Consells per perdre la por a l’anglès

El principal obstacle per aprendre anglès no és ni la capacitat, ni les ganes. El que moltes vegades ens fa enrere és la por. 

SD_blog_5_activitats_interactives_aprendre_angles

5 activitats interactives per aprendre anglès

Per generar motivació i interès a l'aula és important que el nostre alumnat pugui interactuar amb el contingut que treballem, per això podem crear i dissenyar activitats interactives.