SomDocents

5 activitats interactives per aprendre anglès

SD_blog_5_activitats_interactives_aprendre_angles

Nova col·laboració! Avui la nostra protagonista és l’Ainhoa del compte @ainhoadlo. Ens porta un article molt complet amb 5 activitats interactives per aprendre anglès!

La diversió és un component essencial per millorar l’aprenentatge de qualsevol matèria, entre aquestes també l’anglès. Per generar motivació i interès a l’aula és important que el nostre alumnat pugui interactuar, per això podem crear i dissenyar activitats interactives. En aquest article he recollit 5 activitats interactives diferents per ensenyar anglès. 

Hidden picture (grammar, vocabulary and speaking)

En aquest cas us presento una activitat interactiva que consisteix a ocultar una imatge. Aquesta estarà amagada darrere de diferents imatges relacionades amb la mateixa temàtica.
La imatge s’anirà aclarint si els i les alumnes responen correctament. 

En aquest cas, ha sigut creada per PowerPoint i la unitat que treballa és la dels animals. 

image - 5 activitats interactives per aprendre anglès

https://gum.co/LpHnf

Where is she? (grammar, vocabulary and speaking)

És una activitat feta amb PowerPoint en la que apareixen totes les parts de la casa i els seus elements. És perfecta per projectar a la pissarra digital i repassar o consolidar el vocabulari. És molt fàcil, l’alumnat haurà de respondre a la pregunta ¿Where is my teacher?. Si l’alumne respon correctament, podran fer clic a la “profe” i aquesta es mourà a una altra sala de la casa. 

image 1 - 5 activitats interactives per aprendre anglès

https://gum.co/pkjWg

Halloween (vocabulary, grammar and listening)

Una forma de presentar el vocabulari i avaluar al nostre alumnat de forma divertida és mitjançant flashcards digitals i quiz interactius. Amb Genially podem crear això i molt més! L’activitat que m’agradaria mostrar està relacionada amb Halloween, la qual té tres botons interactius que redirigiran a l’alumnat a la secció de vocabulari, a un quiz interactiu o a la possibilitat de veure un conte en anglès. 

Spinning the Wheel (Reading and speaking)

Aquest tipus de material sigui en digital o físic és un potent instrument educatiu. En aquest cas ha sigut creat gràcies a Powerpoint, però una pàgina que m’agradaria recomanar-vos per tal que dissenyeu les vostres pròpies és la següent: wheeldecide.com.
A continuació us mostro la meva ruleta. L’utilitzo amb el meu alumnat perquè es deixin anar una mica a l’hora de parlar i utilitzin el vocabulari après a l’aula. 

image 2 - 5 activitats interactives per aprendre anglès

https://gum.co/VyIQT

Liveworksheets (Reading and listening)

Per aquelles persones que no coneguin la plataforma liveworksheets han de saber que els obrirà un món ple de possibilitats. Podreu transformar les vostres fitxes físiques en digital amb uns senzills passos. Per veure el potencial d’aquest recurs, us mostro l’activitat interactiva que he creat per als meus alumnes. Amb aquesta he pogut avaluar una de les habilitats més importants en anglès “listening skill”. 

image 3 - 5 activitats interactives per aprendre anglès

https://www.liveworksheets.com/worksheets/en/Natural_Science/Bones/Inside_my_body*_bones_fz1651987ds

M’agradaria finalitzar dient que aquí us he presentat 5 exemples de possibles activitats interactives per poder utilitzar amb els i les vostres alumnes, però hi ha infinites possibilitats. Només cal recordar les paraules que en el seu dia va dir Jorge Calvo “La tecnologia es converteix en educativa quan passa per les mans d’un professor/a”.