SomDocents

Consells per perdre la por a l’anglès

SD_Blog_consells_perdre_por_angles

L’anglès és, encara avui, la nostra assignatura pendent. Si bé els nens i nenes ja estan adquirint des de ben petits l’idioma, als més grans encara ens queda molt camí per davant. I això que el principal obstacle no és ni la capacitat, ni les ganes. El que moltes vegades ens fa enrere és la por. Per això avui et volem donar cinc consells útils per perdre definitivament la por a l’anglès. 

 

1. De què tens por? Abans de perdre la por, aniria molt bé saber de què tens por. Creus que no sabràs afrontar el fet de parlar l’anglès? La gramàtica no és el teu fort? Analitza què et fa por perquè hauràs de posar-t’hi a treballar a fons per superar-te.

 

2. Busca un amic per treballar l’anglès. Mira de trobar un company amb el qual puguis compartir aprenentatge i metes. Junts podeu repassar aquells aspectes de l’anglès que us resultin més complicats, a l’un o l’altre, i practicar la conversa en aquest idioma. Busqueu un dia per trobar-vos i, parleu! 

 

3. No et comparis amb els altres. Moltes vegades no podem evitar-ho. Si vas a classes d’anglès, és molt lògic que et comparis amb els altres, però has de mirar de no fer-ho. Cada persona aprèn al seu ritme i té la seva pròpia capacitat d’aprenentatge. Per tant, no és just per tu mateix que et fixis en com de bé ho fan els altres. Concentra’t en tu i treballa per a tu. 

 

4. Incorpora l’anglès en la teva vida quotidiana. No n’hi ha prou amb les classes. Cal que l’anglès formi part de la teva vida. Aprofita per llegir notícies en anglès, escolta la ràdio, mira les notícies, les pel·lícules i les sèries que més t’agradin en aquest idioma.

 

5. Deixa de preocupar-te per l’accent. Sovint ens fa vergonya que se’ns noti l’accent i el cert és que aquesta és una por que pot anul·lar moltíssim la nostra capacitat per aprendre i millorar l’anglès. Si bé és una qüestió de la qual t’hauràs d’ocupar, és important que primer treballis per aprendre, entendre i parlar l’idioma. Més endavant tindràs ocasió de perfeccionar-lo. I segur que ho faràs molt bé!