3.385 docents formats
30 hores
100 % en línia, ASÍNCRON
Ed. Infantil
Tutoritzat per Maria Fusté
Reconegut Departament Educació
30 hores
100 % en línia, ASÍNCRON
Ed. Infantil
Tutoritzat per Maria Fusté
Reconegut Departament Educació
La psicomotricitat afavoreix el procés de maduració necessari per al creixement de l'infant. Té com a finalitat contribuir al desenvolupament del moviment corporal dels nens i nenes, a la seva relació amb l'entorn i al coneixement i control de les seves emocions.
L'objectiu d'aquesta formació és dotar el personal docent de l’etapa d'Educació Infantil d'eines i recursos per implementar la psicomotricitat a l'aula, posant l'accent en aquest desenvolupament harmònic i integral dels infants.
Aquest curs proporciona estratègies i exemples pràctics per aconseguir desenvolupar sessions psicomotrius on l'infant sigui l'autèntic protagonista dels seus aprenentatges, mitjançant el joc i el moviment.
Entendre què és el desenvolupament psicomotor en l'etapa d'educació infantil i conèixer la trajectòria del concepte fins a l'actualitat.
Obtenir una visió crítica del paper del desenvolupament psicomotor en l'actua-litat, especialment a les primeres edats, al primer i segon cicle d'educació infantil.
Conèixer les diferències entre els models de psicomotricitat dirigida i psicomo-tricitat vivenciada, i aprofundir en la seva aplicació pràctica.
Entendre la relació entre el moviment, el traç i el llenguatge expressiu, i conèi-xer estratègies per potenciar-los des de la psicomotricitat.
Aprofundir i aprendre a desenvolupar sessions de psicomotricitat seguint el model de la pràctica psicomotriu d'Aucouturier.
Entendre el joc com a activitat d'aprenentatge i la seva importància en l'etapa d'educació infantil.
Conèixer diferents propostes pràctiques per treballar els continguts de la psi-comotricitat, a partir de diferents dinàmiques: racons psicomotors i contes motors.
Proporcionar recursos, materials i estratègies per a la formació i la posada en pràctica d'activitats relacionades amb el desenvolupament psicomotor i amb la seva avaluació.
Mòdul 1. La psicomotricitat
Què és la psicomotricitat?: Naixement de la psicomotricitat - Plantejaments de la psicomotricitat - El plantejament educatiu: la psicomotricitat educativa
Continguts de la psicomotricitat: del model dirigit al model vivenciat: Àrea motora - Àrea cognitiva - Àrea socioafectiva i comunicativa - Plantejaments de la psicomotricitat des del model dirigit - Plantejaments de la psicomotricitat des del model vivenciat
Primera infància
Contribució de la psicomotricitat al desenvolupament de les competències en l’etapa d’educació infantil
Mòdul 2. Psicomotricitat i llenguatge
La sessió de psicomotricitat
De la psicomotricitat al llenguatge expressiu: Relació entre moviment i traç i entre moviment i llenguatge
El joc com a activitat d’aprenentatge
Els contes motors: Pautes metodològiques per treballar a partir de contes motors - Tipus i exemples de contes motors
Racons de psicomotricitat: Racons de desplaçaments - Racons de salts - Racons d’equilibri - Racons de girs - Racons de balanceigs - Racons de coordinació - Racons de construcció - Racons de joc simbòlic - Racons de motricitat fina
Mòdul 3. Psicomotricitat vivenciada: la pràctica psicomotriu d’Aucouturier
Psicomotricitat vivenciada: intervenció psicomotriu des de la perspectiva dels nivells de desenvolupament motor: Evolució psicomotora dels zero als dos anys - Evolució psicomotora dels dos als sis anys - Principis fonamentals de la psicomotricitat vivenciada
La Pràctica Psicomotriu d'Aucouturier (PPA). Bases teòriques i metodològiques: Com és una sessió de Pràctica Psicomotriu?
El disseny dels espais a l’escola que incloguin cos i moviment: la sala de psicomotricitat
El rol de la persona psicomotricista; qui observa i deixa ser
L’ avaluació a psicomotricitat
553
40 h.
Propera convocatòria de l'1 al 29 d'octubre de 2024
124
30 h.
Propera convocatòria de l'1 al 22 d'octubre de 2024
83
40 h.
Propera convocatòria de l'1 al 29 d'octubre de 2024
20
40 h.
Propera convocatòria de l'1 al 29 d'octubre de 2024