6.966 docents formats
30 hores
100 % en línia, ASÍNCRON
Tots els nivells
Tutoritzat per Maria Valls Balletbó
Reconegut Departament Educació
30 hores
100 % en línia, ASÍNCRON
Tots els nivells
Tutoritzat per Maria Valls Balletbó
Reconegut Departament Educació
L’objectiu principal d’aquest curs és donar a conèixer les característiques que presenta un sistema educatiu inclusiu, oferir quines són les mesures i suports d’atenció a la diversitat disponibles per aplicar a l’aula i al centre, i explicar els diferents perfils d’alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) amb les pautes i estratègies per facilitar la detecció i la intervenció educativa.
Aquest curs permet conèixer i aclarir conceptes sobre la inclusió educativa i la normativa actual amb l’objectiu de fomentar valors, actituds i compromisos per aconseguir concepcions i pràctiques més inclusives als centres educatius. Alhora, pretén reduir les barreres d’aprenentatge i participació de l’alumnat i garantir l’accés a l’aprenentatge.
Es proporciona la classificació actual dels perfils NESE i una explicació exhaustiva de les mesures, suports i metodologies que disposem per atendre les necessitats educatives de l’alumnat des d’un paradigma inclusiu.
Per últim, s’ofereix el concepte de trastorn específic de l’aprenentatge i s’exposen els principals trastorns, especificant-ne les característiques i els senyals d’alerta per a la seva detecció i pautes i estratègies per a una correcta intervenció educativa.
Conèixer les característiques d'un sistema educatiu inclusiu.
Proporcionar un ventall de mesures i suports disponibles per atendre la diversitat en el context de centre.
Promoure la utilització de metodologies inclusives a l'aula per tal de millorar l'atenció a la diversitat.
Afavorir la participació i la col·laboració de tota la comunitat educativa en l'organització de recursos i actuacions del centre.
Facilitar la detecció primerenca dels trastorns d'aprenentatge.
Col·laborar en el disseny d'intervenció i seguiment dels alumnes amb necessitats educatives.
Aplicar estratègies i pautes específiques, individualment i dins l'aula, per atendre els trastorns d'aprenentatge més freqüents.
Mòdul 1. Un sistema educatiu inclusiu
Què entenem per atenció a la diversitat?
Avancem cap a un sistema educatiu inclusiu (evolució del concepte d'educació especial, nou enfocament inclusiu i comunitat educativa: família i entorn).
Mòdul 2. L'educació emocional per etapes
Necessitats específiques de suport educatiu (perfils de l'alumnat NESE, identificació de l'alumnat NESE: avaluació psicopedagògica).
Atenció educativa a l'alumne NESE (disseny universal d'aprenentatge – DUA, mesures i recursos per a l'atenció educativa, el currículum i les necessitats educatives).
Mòdul 3. Activitats i recursos
Què és el trastorn específic de l'aprenentatge?
Els trastorns d'aprenentatge (TA amb dificultats en la lectura i l'escriptura o dislèxia, TA amb dificultats en raonament matemàtic o discalcúlia, trastorn del desenvolupament del llenguatge, trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat, trastorn de l'espectre de l'autisme).
3.883
30 h.
Propera convocatòria del 3 al 24 de febrer de 2025
980
40 h.
Propera convocatòria del 3 de febrer al 3 de març de 2025
320
40 h.
Propera convocatòria del 3 de febrer al 3 de març de 2025