3.779 docents formats
100€
40 hores
100 % en línia, ASÍNCRON
Tots els nivells
Tutoritzat per Jennifer Doncel
Reconegut Departament Educació
40 hores
100 % en línia, ASÍNCRON
Tots els nivells
Tutoritzat per Jennifer Doncel
Reconegut Departament Educació
L’objectiu principal del curs és dotar el personal docent d’eines i estratègies per acollir l’alumnat nouvingut i treballar la llengua catalana per aconseguir el seu èxit educatiu.
La finalitat del curs és la d’entendre el motiu del català com a llengua vehicular dels centres educatius a Catalunya i dotar el personal docent d’eines i recursos per l’aprenentatge de la llengua catalana posant l’accent en l’alumnat nouvingut.
Es defineix el concepte d’immersió lingüística partint dels seus orígens i els seus objectius per entendre per què el català és llengua vehicular als centres educatius a Catalunya.
Es descobreix el procés d’aprenentatge de les llengües i quins són els principals factors que hi influeixen per obtenir el coneixement necessari per desenvolupar activitats pràctiques a la vida diària de l’escola. Es té en compte, a més, la gran influència que té l’entorn a l’hora d’aprendre una nova llengua partint de les experiències personals i deixant de banda les etiquetes i els prejudicis sobre l’alumnat nouvingut.
A l’últim mòdul es posen en pràctica els aprenentatges adquirits anteriorment i es tanca el curs parlant de la importància d’afavorir l’aprenentatge de les llengües per aconseguir l’èxit educatiu, per la qual cosa es dona un gran pes al rol del personal docent.
Treballar la docència en contextos en què cal aplicar estratègies d'immersió lingüística, sobretot quan cal adequar la intervenció didàctica a la diversitat lingüística de l'alumnat.
Orientar metodològicament el personal docent en referència amb la immersió i el suport lingüístic.
Conèixer l'evolució de la immersió lingüística i entendre per què el català és la llengua vehicular dels centres educatius a Catalunya.
Adquirir coneixements específics sobre l'aprenentatge de les llengües en l'ésser humà per desenvolupar activitats d'aplicació a l'aula.
Valorar la diversitat lingüística i cultural del món per poder incloure a l'escola l'alumnat nouvingut sense prejudicis.
Accentuar la rellevància del paper de l'escola en l'acollida de l'alumnat nouvingut per potenciar la seva inclusió i el seu èxit educatiu.
Proporcionar estratègies, recursos i activitats que facilitin la immersió lingüística de l'alumnat a Catalunya.
Mòdul 1. La immersió lingüística
Què és una llengua (Característiques d'una llengua; Diferència entre llengua i dialecte; La llengua oral i la llengua escrita)
La immersió lingüística (Què és la immersió lingüística; Orígens del concepte; Tipus; Modalitats; Objectius)
La immersió lingüística a Catalunya (Precedents en d'altres països; Història de l'escola catalana; Aplicació de la immersió lingüística a les escoles catalanes; Marc normatiu; Resultats)
Mòdul 2. L'aprenentatge de les llengües
L'aprenentatge de la llengua materna
Aprenentatge d'una segona llengua
Influència de la llengua materna en l'aprenentatge de la segona llengua (L2)
Altres factors que influeixen en l'aprenentatge de la primera llengua (L1) (Edat; Personalitat; Factors afectius; Aptitud)
Mòdul 3. Educació per la immersió lingüística
Importància del context en l'aprenentatge de les llengües (Les persones nouvingudes a Catalunya; El Pla per a la Llengua i la Cohesió Social)
El paper de l'escola en la immersió lingüística (L'escola com a agent de socialització; El Projecte educatiu de centre; El projecte lingüístic de centre; Recursos)
El context familiar (Primer agent educatiu; Implicació de les famílies a l'escola)
Mòdul 4. Acolliment a l'escola
Importància del grup classe (Conèixer i tenir en compte el grup classe; Influència del grup d'iguals)
Conèixer l'alumnat nouvingut
Procedència (Llengua que parla; Religió; Context i situació familiar)
L'aprenentatge de l'alumnat nouvingut (Coneixements previs; Currículum; Desenvolupament d'altres habilitats)
L'aula (Gestió de la diversitat; Inclusió; El rol del docent)
Recursos
1.545
40 h.
Propera convocatòria de l'1 al 29 d'octubre de 2024
6.038
40 h.
Propera convocatòria de l'1 al 29 d'octubre de 2024
7.236
40 h.
Propera convocatòria de l'1 al 29 d'octubre de 2024
126
40 h.
Propera convocatòria de l'1 al 29 d'octubre de 2024