SomDocents

Recomanació: El cocodril a qui no li agradava l’aigua

sd recomanacio llibre cocodril - Recomanació: El cocodril a qui no li agradava l'aigua

Per tots és sabut que els cocodrils són grans amants de l’aigua. Com és possible que hi hagi un sol cocodril al món que no s’ho passi bé capbussant-se? Doncs existeix i és, almenys, a la ficció. Avui us volem recomanar El cocodril a qui no li agrada l’aigua, una publicació de la qual segurament n’heu sentit parlar. I sinó, atents: perquè us fascinarà. 

El cocodril a qui no li agrada l’aigua és una història contada i dibuixada per Gemma Merino, una arquitecta nascuda a Catalunya que ara viu a Londres i que l’any 2011 va ser guardonada amb el prestigiós Premi Macmillan a la Il·lustració Infantil, just quan estava cursant el Màster d’Il·lustració Infantil a la Cambridge School of Arts. Veureu que la història és preciosa, però les il·lustracions que l’acompanyen també són fascinants. 

L’argument

Com no podia ser d’una altra manera, el protagonista d’El cocodril a qui no li agradava l’aigua és un cocodril. Però, alerta, un cocodril ben diferent de la resta de cocodrils als qui coneixem. El protagonista d’aquesta història és un rèptil subaquàtic que se sent diferent. A diferència dels seus companys d’espècie, a ell no li agrada submergir-se a l’aigua i per això se sent una mica malament. A ell hi ha d’altres coses que li agraden, com ara enfilar-se als arbres… però quan veu als seus germans passar-s’ho tan bé mentre juguen a l’aigua, sent inevitablement que és diferent i estrany. No obstant això, ho intenta: creu que potser li poden agradar les mateixes coses que als altres i s’acaba submergint… Què passarà? 

Un cocodril singular

Com molts altres contes o pel·lícules que ja us hem recomanat, aquest volum fa la diferència protagonista a través d’un cocodril que no actua com els altres. Una mica com passa amb les persones: cadascuna de nosaltres diferent, singular i única i com a tals vivim i actuem. Aquestes diferències, però, sovint ens fan patir. I no només als infants, sinó als adults, perquè com a ésser socials que som, necessitem sentir-nos acceptats, valorats i reconeguts. Això, però, no sempre passa. Per tant, cal que ens deixem ajudar, que ens mirem al mirall i aprenguem a valorar les nostres singularitats com a oportunitats que no podem deixar passar.

Per què us recomanem El cocodril a qui no li agrada l’aigua?

Gemma Merino dedica aquest conte a totes aquelles persones que encara no han trobat el seu talent ocult. I és que, El cocodril a qui no li agradava l’aigua és, a més d’una història on es parla de diferència, un relat que reflexiona i fa reflexionar sobre els talents insòlits i aquelles singularitats que fan que les persones siguem úniques, cadascuna amb les seves particularitats. 

Si recomanem l’obra de Merino és perquè es tracta d’una peça bella, tan singular com el seu personatge protagonista, que pot ajudar-nos, tant a l’aula com a casa, perquè els infants identifiquin les seves facultats ocultes. Aquelles que a vegades els fan sentir estranys o diferents, però que tenen amagat un potencial increïble. 

Us agradarà la història, però també les il·lustracions, que són divertides i boniques, i fan d’aquest conte una delícia per no parar de llegir o bé explicar.

Fitxa tècnica: 

  • Nombre de pàgines: 32 
  • Editorial: Picarona
  • Idioma: català
  • Enquadernació: tapa dura
  • ISBN: 9788416117307 
  • Any d’edició: 2015
  • Preu: 11,40 €