SomDocents

Reciclar és ajudar

somdocents-reciclar

Et sumes al canvi?

Reciclar és un exemple de responsabilitat social i cura del medi ambient, de manera que ha d’ensenyar als més petits perquè creixin realitzant una de les activitats més senzilles i alhora gratificants que existeixen per cuidar el nostre planeta. Aprenentatge i diversió van de la mà!

Penseu en la quantitat de residus que produïm en un sol dia i multiplique-lo per cada família, cada ciutat, cada país, cada continent, i en definitiva, a tot el món. Però, i si amb les coses que aparentment considerem escombraries podem crear-ne de noves? Està a les nostres mans fer-ho.

img 615eb25c8629d - Reciclar és ajudar


Si encara no recicles i necessites una petita empenta… et mostrem 5 motius amb els quals veuràs l’important que és reciclar.

4 motius per reciclar

  1. Estalvi d’energia i lluita contra el canvi climàtic
    Si reciclem, reduïm el treball d’extracció, transport i elaboració de noves matèries primeres, el que comporta una disminució important de l’ús de l’energia necessària per dur a terme aquests processos. En enviar menys CO2 a l’atmosfera, reduïm l’efecte hivernacle i disminuïm la contaminació de l’aire.
  2. Menys ús de matèries primeres
    Evitem la tala d’arbres que tant de mal fa a l’ecosistema i reduïm la necessitat de fer ús de tantes noves matèries primeres per fabricar productes. D’aquesta manera estalviarem una quantitat important de recursos naturals i conservarem, entre altres coses, els nostres boscos.
  3. Fabricació de nous productes
    Brics convertits en caixes de sabates, llandes de pneumàtic fabricades amb llaunes de refresc, folres polars fets amb ampolles de plàstic… i molt més. Explica-ho als teus alumnes i crea’ls-hi curiositat sobre el món del reciclatge!
  4. Preservació del medi ambient
    Les escombraries domèstiques i desfets industrials contribueixen a contaminar rius del planeta, destruint l’hàbitat de moltes espècies. Està a les nostres mans canviar-ho!

Aquí teniu un curtmetratge molt recomanable de Youtube on s’explica mitjançant un conte animat, la importància de reciclar:

Com podem actuar a l’aula

  • Escollir amb cura els productes que comprem, considerant les possibilitats de reutilització dels envasos, evitant comprar els productes amb massa embolcall.
  • Sempre que sigui possible, reciclar les bosses del supermercat per embolicar les escombraries o per portar-les quan surtis de compres.
  • Reciclar els papers que utilitzem a classe, usant les dues cares.
  • Treure fotocòpies de doble faç.
  • Promoure que els alumnes facin servir més la pissarra que els papers.
  • Acudir a tallers de reciclatge de paper.
  • Posar les begudes en ampolles recuperables.
  • Assegurar-nos d’utilitzar llums de baix consum a l’aula.
  • Difondre les nostres experiències de reciclatge amb els alumnes i les famílies.

Jocs de reciclatge per cridar l’atenció als més petits

  1. Acolorir la fitxa amb els colors corresponents als contenidors de reciclatge que es mostren:
somdocents-reciclatge-fitxa

2. Tests amb bombetes:

somdocents-reciclatge-tests-bombetes

3. Casetes amb cartró:

casa cartón e1548762746662 - Reciclar és ajudar

4. Bolera de plàstic:

somdocents-reciclatge-bolera-plàstic

5. Zebra amb rotlles de paper higiènic:

somdocents-reciclatge-zebra

Si voleu més recursos, us deixem un quadern de l’alumne en PDF gratuit, perfecte per endinsar-se en el món del reciclatge. Per descarregar-lo feu click en aquest enllaç:

http://www.xtec.cat/crp-baixebre/descobrir/deixalleria/Deixalleria%20alumne%202.pdf


No dubteu a compartir amb nosaltres les activitats de reciclatge que porteu a terme i deixeu les vostres opinions en els comentaris!

Comentaris: