SomDocents

Per què hem d’anar al cinema més sovint

sd per que hem danar al cinema mes sovint - Per què hem d'anar al cinema més sovint

Anar al cinema per a molts és una ocasió especial, però el fet és que gaudir d’una bona pel·lícula a la gran pantalla millora el nostre estat d’ànim, i sens dubte, hauríem de fer-ho més sovint. El gran problema és el preu, tot i que buscant una mica podem trobar ofertes i promocions que ens deixin l’entrada a un preu més econòmic. Preparats per convèncer-vos de per què anar al cinema és un dels millors plans que podeu fer durant la setmana?

  1. Redueix l’estrès. A la majoria ens caracteritza la infinita llista de coses que tenim per fer durant la setmana i que no ens deixa ni un minut per dedicar-lo a nosaltres mateixos. Està comprovat que anar al cinema relaxa i redueix l’ansietat, evadint-nos de les nostres preocupacions, de la feina, de les coses que ens queden per fer i ens permet desconnectar, encara que sigui per dues hores.

  2. Ajuda a veure la vida amb una altra perspectiva. El fet de ser partícips de les històries d’uns personatges que sentim propers, provoquen empatia i en posar-nos al seu lloc, som conscient dels seus problemes i els prenem com a nostres, fent-nos reflexionar i trobar diferents perspectives com si nosaltres fóssim aquells protagonistes.

  3. Ens fa riure i/o plorar. El cinema és la millor de les teràpies i la millor manera de connectar amb les nostres emocions més íntimes. Ja sigui gaudint d’una bona comèdia que ens fa riure, o patint amb un drama intens que ens fa caure alguna llàgrima, activar les nostres emocions sempre és un encert.

  4. Crema calories (asseguts des de la butaca!). Sembla mentida, oi? Però tal com van publicar uns experts de la Universitat de Westminster el 2012 a un article, les pel·lícules de terror ens fan cremar moltes calories, ja que els ensurts i la tensió augmenten el ritme cardíac i fan que desprenem una bona quantitat d’adrenalina. Hi ha pel·lícules amb les quals podem perdre fins a 180 calories! (Que això no serveixi d’excusa per deixar de fer exercici, simplement per sentir-vos millor després de demanar les crispetes grans!)
    A més, el cinema ens exposa les nostres pors més íntimes i ens obliga a trobar-nos amb aquestes i donar-nos possibles mètodes per treballar i aprendre a gestionar-les.

  5. Poder educacional. Sens dubte hi ha moltes pel·lícules que transmeten missatges positius als infants mitjançant històries didàctiques que els aporten valors. Pròximament publicarem uns articles de recomanació amb pel·lícules educatives per nens i nenes de primària i secundària.

  6. Practicar altres idiomes. Una de les maneres més senzilles, divertides i econòmiques de practicar idiomes estrangers és la visualització de pel·lícules i/o sèries en versió original. Tot i que a vegades pot costar trobar pel·lícules en el seu idioma original a les sales, ara tenim la sort de poder veure-les en streaming i amb subtítols si és necessari (recomanem veure els subtítols en l’idioma original també).

  7. Culturitza. Tot i que hem de ser conscients que les pel·lícules són ficció i no podem prendre’ns les històries al peu de la lletra, hi ha històries que ens fan viatjar a altres èpoques i enriquir-nos d’altres cultures, països, situacions històriques, i guanyar així en perspectiva i imaginació. Fins i tot algunes pel·lícules són capaces de fer-nos reflexionar fins a tal punt de replantejar-nos les nostres idees.

Ara us deixem amb una petita tasca: informar-vos de quan és el dia de l’espectador al vostre cinema habitual i donar-vos un caprici saludable amb la pel·lícula que més bona pinta us faci. Si us és impossible, escolliu quina sèrie veureu avui abans d’anar a dormir. Ja la teniu? Us llegim!

Comentaris: