SomDocents

Dia contra el Treball Infantil

El dia 12 de juny se celebra a tot el món el Dia contra el Treball Infantil. L’Organització Internacional del Treball (OIT) va posar en marxa aquesta jornada l’any 2002, amb la voluntat de conscienciar a les societats sobre l’existència i la magnitud d’aquest problema. Un problema que afecta milions de nens i nenes a tot el món i que cal erradicar.

Tan greu és el problema del treball infantil?

La resposta és sí. Moltíssim. Segons l’OIT, al món hi ha 168 milions de nens i nenes que són víctimes del treball infantil. Aquest problema es manifesta especialment en països del tercer món i zones de conflicte, on els infants i les famílies es troben en una situació de més vulnerabilitat.

Però, què entenem exactament per ‘treball infantil’?

El treball infantil és tot aquell que priva als nens i nenes de la seva infantesa, del seu potencial i la seva dignitat. Aquest també és perjudicial per al seu desenvolupament físic i psicològic.

Per què cal lluitar per combatre’l?

El treball infantil posa en risc i és perjudicial per al benestar físic, mental i moral dels infants. A més, interfereix en el seu dret a l’escolarització i sovint posa als menors en situació d’esclavatge, els exposa a greus perills i malalties i fins i tot els separa de les seves famílies.

Què fan els infants sotmesos al treball infantil?

L’OIT reconeix que al món hi ha nens i nenes sotmesos al treball infantil des de l’edat de 5 anys. Quasi el 60% són obligats a treballar en l’agricultura, però un 25,4% en serveis (com ara transports, restaurants, hotels…), un 7,2% en indústria (mines, pedreres, manufactura, construcció…) o un 6,9% en treballs domèstics.

Contra el treball infantil: els nens només han de treballar pels seus somnis!

L’explotació infantil és un dels mals més insuportables i espantosos per a l’ànima humana. Així ho reconeix Albert Thomas, primer Director de l’OIT. Per tot això, cal que els organismes internacionals continuïn treballant per a l’erradicació d’aquesta xacra, així com perquè els governs observin i facin lleis per protegir el nostre bé més preuat: els infants!

somdocents-dia-contra-el-treball-infantil

Comentaris: