SomDocents

Jocs divertits per fer en grup a l’estiu

somdocents-jocs-divertits-per-fer-en-grup-a-estiu

A vegades ens oblidem de la importància del joc en els infants. El joc té un paper fonamental en el desenvolupament integral dels infants i és considerat un dels mètodes més importants d’aprenentatge. Mitjançant el joc, els infants aprenen a compartir, socialitzar-se i crear vincles amb els companys, passar-s’ho bé, aprenen a perdre, expressar-se amb llibertat, adquirir responsabilitats, explorar el seu voltant, fomentar la creativitat i la imaginació, canalitzar les emocions, respectar als altres… i un llarg etcètera. 

Doncs ara que s’acosta l’estiu i es pot passar més temps a l’aire lliure, volem recomanar-vos alguns jocs per fer en grup i gaudir del bon temps en la millor companyia possible.

  1. Cerca del tresor. Per realitzar aquest joc només farà falta un recipient molt gran ple de sorra. En ell, s’hauran d’amagar petits tresors (llaminadures, cèntims…) i després, els dos equips hi hauran d’excavar amb pales fins a trobar els tresors. Cada equip tindrà un temps concret per ronda i hauran de respectar el torn dels altres. És un bon mètode per treballar el sentit del tacte i de la psicomotricitat en els més petits. A més, es pot practicar a la platja!

  2. El telèfon. El joc consisteix a què els infants es col·loquin en fila i que recitem al primer de la fila (molt fluix apropant-nos a la seva orella) un embarbussament o una frase complicada. Aquest haurà de dir-li al segon, i així successivament fins a l’últim, que dirà el que ha escoltat i veurem si coincideix amb la frase o paraules inicials. L’últim passarà a ser el primer i així fins que tots hagin passat per totes les posicions. Perfecte per practicar la comprensió oral i aprendre a escoltar, juntament amb la fluïdesa verbal.

  3. Carrera de tres potes. En parelles, els infants s’han de lligar les cames (la dreta amb l’esquerra de l’altre) amb un mocador i fer una carrera. Més que velocitat, es treballa la cooperació i l’entesa amb la parella per no caure i avançar el més ràpid possible. Guanya la parella que arriba abans a la meta.

  4. Em poso al teu lloc. Joc extraordinari per treballar l’empatia. Expliquem a cada alumne un personatge diferent, amb vides totalment diverses. Aquests han d’interpretar a aquests personatges intentant parlar com parlarien ells, actuant com actuarien i sentint el que sentirien. És una bona manera de treballar el respecte pels altres i per tots els punts de vista.

  5. Mocador. I per acabar, naturalment, el mític joc del mocador. Un joc per treballar l’educació física, agafar resistència i passar-s’ho d’allò més bé. Es divideixen els participants en dos grups i se’ls hi assigna números. Es col·loquen separats amb un límit del qual no poden passar. La persona que es troba al mig dels dos equips i que està agafant el mocador, cridarà un número a l’atzar, i les dues persones de cada grup que tinguin el número hauran de córrer per agafar-lo i emportar-se’l amb la resta de l’equip. L’altre, haurà d’aconseguir empaitar-lo. 

Què us han semblat aquests jocs? Ens podeu recomanar algun altre per treballar competències interessants? Us llegim als comentaris!

Comentaris: