SomDocents

Cales perdudes a Catalunya

somdocents-cales-perdudes-a-catalunya

El litoral de Catalunya compta amb platges per a tots els gustos: de sorra fina, de pedres, rodejades penya-segats, verges, plenes serveis per no avorrir-se, platges tranquil·les a barris de pescadors, altres amb ambient de festa… infinites possibilitats. 

Però a tots ens agrada descobrir una cala tranquil·la i lliure de turistes de tant en tant per passar un dia en calma i en un entorn privilegiat. Hem fet una recerca i us portem algunes de les cales més boniques i menys visitades -tenint en compte les grans massificacions a ple estiu- de Catalunya perquè apunteu a la vostra llista de “llocs per veure”. 

Waikiki, Tarragona. Aquesta platja és sens dubte la relíquia de Tarragona. Un exemple perfecte dels tipus de platja que acostuma a tenir la Costa Daurada: sorra molt fina i suau pendent. És nudista i per accedir cal caminar des de la Platja Llarga una mitja hora passant pel Bosc de la Marquesa, un entorn idíl·lic ple de vegetació. 

somdocents-cales-perdudes-a-catalunya-waikiki

Les Tres Cales, Ametlla de Mar. L’Ametlla de mar és un petit poble de pescadors que es troba a 40 km de Tarragona. Allà hi ha un barri anomenat Les Tres Cales, on trobem Cala Forn i Cala Vidre, dues cales d’aigua cristal·lina que estan a la llista de les més boniques de la costa de Catalunya. Les dues compten amb un petit restaurant on es pot degustar peix fresc a la brasa i tapes. Són perfectes per gaudir un dia en família, ja que tenen un ambient molt relaxat per les seves aigües tranquil·les.

somdocents-cales-perdudes-a-catalunya-les-tres-cales

Cala Estreta, Calella de Palafrugell. Cala Estreta compleix amb l’encant de la Costa Brava: la famosa unió de muntanya i mar. L’excursió fins a arribar a la cala és d’aproximadament 40 minuts però val la pena l’esforç. És molt tranquil·la, la sorra està formada per petites pedres i té una zona nudista. S’ha d’anar força aviat si es vol agafar un bon lloc, ja que, com diu el seu nom, és una cala força prima i s’omple ràpid. 

somdocents-cales-perdudes-a-catalunya-cala-estreta

Cala Sa Sabolla, Cadaqués. Aquesta és l’opció perfecta pels amants de les caminades llargues per paisatges preciosos i dels fotògrafs. Durant el recorregut de 3,6 km aproximadament, es poden gaudir d’unes vistes espectaculars. Un cop allà, és hora de connectar amb la natura més pura. És una preciosa platja salvatge formada per roca, grava i pissarra. 

somdocents-cales-perdudes-a-catalunya-cala-sa-sabolla

Cala Rustella, Roses. Una cala d’indescriptible bellesa i molt poca ocupació, ja que es troba a 7 km del centre urbà més proper. Per arribar, s’ha d’aparcar al cotxe al costat del senyal indicatiu de la cala i descendir un camí durant 15 minuts. Allà no hi ha cap servei, així que cal que aneu amb provisions, amb un bon calçat i amb un equipament d’snorkel per contemplar l’espectacular fons marí.

somdocents-cales-perdudes-a-catalunya-cala-rustella

És important recalcar que moltes d’aquestes cales no compten amb serveis de neteja, ja que són molt inaccessibles, així que és necessari que respectem el medi ambient i no embrutem aquestes joies que tenim per gaudir. No deixem plàstic, residus o embrutem les cales. Cuidem-les per poder gaudir d’elles molts anys més.

Voleu compartir amb nosaltres la vostra cala o platja preferida? Feu-ho als comentaris!

Comentaris: