SomDocents

Interpretació i anàlisi de les obres de Picasso

Interpretacio i analisi de les obres de Picasso

Recurs cedit per la revista infantil Namaka per treballar les competències bàsiques.

  • Edat: cicle mitjà i superior de primària i 1r ESO.
  • Durada: 1 hora
  • Format: Imprimible
  • Intel·ligències múltiples que es treballen: visual, espacial, corporal i cinestèsica 
  • Material: Imprimiu les targetes per analitzar cada obra i els dos fulls amb les paraules soltes, un llapis per a cada infant, cinta adhesiva i material variat per dibuixar i crear.

Desenvolupament de l'activitat

L’activitat aprofundeix en diverses obres del pintor Pablo Picasso.

  1. Primerament, es projectaran les obres originals que hi ha en aquest document i es repartiran quatre targetes (les trobareu a la pàgina 2) a l’alumnat perquè les ompli amb la informació que es desprèn de cada quadre.
  2. Sense cap mena d’informació prèvia, l’alumnat haurà de completar les targetes tot deixant- los treballar la ment i interpretar les obres pel seu compte.
  3. Seguidament, podreu posar en comú allò que es pregunta a les targetes. Segur que surten reflexions molt interessants!
  4. Després es repartirà un o més requadres que haureu retallat prèviament amb les frases de la pàgina 8. Cada infant tindrà una frase i haurà de relacionar la informació amb l’obra o autor i enganxar-la a la pissarra on prèviament s’haurà escrit el títol de les quatre obres i el nom de l’autor.
  5. A continuació, el mestre o la mestra haurà de col·locar en cada columna les dades correctes per poder-les comentar en grup.
  6. Per acabar, es mostrarà la interpretació del quadre que ha realitzat Namaka publicat a la revista núm. 30 i es preguntarà a l’alumnat: Quines diferències veieu amb el quadre original? Creieu que perd l’essència del quadre original? 

Activitat extra

Com a activitat extra, podem demanar als nois i noies que escullin una de les obres de Picasso i facin, amb els materials que vulguin, una interpretació del quadre tal com ha fet l’Edurne, la il·lustradora de la revista Namaka.

Els quadres resultants es poden penjar per tota la classe com si fo una exposició, per fer la reflexió de què un mateix quadre pot interpretar-se de milers de formes.

Imprimibles relacionats

Imprimible Guernica Namaka
Sopa de lletres per entendre el Guernica

Recurs artístic proporcionat per la revista infantil Namaka per tal de treballar competències bàsiques a educació visual i plàstica.

activitat per treballa el medi natural les abelles
Activitat per treballar el medi natural: les abelles

Activitat imprimible per entendre el procés d'elaboració de la mel de les abelles.