SomDocents

Els 5 beneficis més importants de l’educació emocional

sd article beneficis educacio emocional - Els 5 beneficis més importants de l'educació emocional

Podem ser més feliços a través de l’educació emocional? I a l’aula, quins avantatges pot oferir-nos tenir cura i ajudar als infants a gestionar les seves emocions? L’educació emocional té molts beneficis, però per a nosaltres aquests cinc són els més importants. 

1. Autoconfiança. Els primers anys de vida són idonis per a ajudar als infants a identificar, expressar i gestionar les seves emocions de la manera més adequada. Les persones amb intel·ligència emocional confien en la seva capacitat d’aconseguir allò que es proposen i poden relacionar-se amb confiança amb el món.  

2. Lògica i pensament racional. L’educació emocional es vincula amb el desenvolupament de les capacitats cognitives i això pot contribuir a millorar els resultats escolars dels infants. Les emocions poden facilitar el pensament lògic i racional. 

3. Autoconeixement i reflexió. Posar nom i gestionar les emocions permet als nens i nenes conèixer-se i els ofereix la possibilitat de reflexionar sobre allò que senten i com ho manifesten. 

4. Calma i concentració. A través d’una bona gestió i control de les emocions, som capaços d’assolir estats emocionals que afavoreixen la calma i la concentració, per tal de centrar l’atenció en una cosa, lluny d’altres pensaments o preocupacions.

5. Habilitats socials. Compartir les nostres emocions ens ajuda a ser empàtics i això és fonamental per al desenvolupament dels infants. Començar a construir aquestes habilitats ens ajuda a expressar i a comprendre les emocions dels altres.

SomDocents recomana els següents cursos: