SomDocents

5 sortides escolars d’un dia per a primària

5 sortides culturals primaria 1 - 5 sortides escolars d'un dia per a primària

Article de la Cecília Hill.

6 min.

Les sortides i excursions seran un punt molt important a tenir en compte a mesura que anem tancant l’organització del nou curs escolar. L’inici del nou curs aquest any ha estat una mica precipitat, així que volem ajudar-te en la posada en marxa. Tenim tot un seguit d’idees per fer sortides d’un dia amb l’alumnat de primària.

1. Parc d’atraccions del Tibidabo

Un clàssic entre els clàssics. A més d’una experiència divertida com n’hi ha poques, anar al Parc d’atraccions del Tibidabo és també fer un viatge a un indret amb més de 120 anys d’història. A més de gaudir de les millors vistes de Barcelona, tindreu l’oportunitat de conèixer junts les atraccions més emblemàtiques, com ara l’avió o la sínia, o espectacles incomparables, com el de l’Hotel Krüeger o el Marionetarium. 

2. Museu d’Història de Catalunya

El Museu d’Història de Catalunya (MHC) és un imprescindible si el que voleu és endinsar-vos en la història de Catalunya d’una manera plaent, gràfica i ben divertida, des de la prehistòria i fins a l’actualitat. Hi trobareu exposicions temporals i un munt d’activitats per fer amb l’alumnat.

3. Museu Dalí i Museu del Joguet a Figueres

Visitar el Museu Dalí és una experiència que tothom hauria de viure almenys un cop a la vida. El recorregut pel temple del surrealisme a la ciutat de Figueres deixarà impressionats a grans i petits, però està clar que la quitxalla en tindrà una visió encara més formidable. Tampoc us podeu perdre, ja que hi sou, el Museu del Joguet, que no és altra cosa que un paradís infantil on hi ha molt per aprendre.

4. Museu Internacional del Titella a Catalunya, Teia Moner

Seguim amb un altre museu que us deixarà bocabadats: el Museu Internacional del Titella de Catalunya (Teia Moner). La visita per a centres escolars es basa en un recorregut per les sales del museu, on hi ha titelles del món (antics i actuals) i on s’expliquen les diferents tècniques de manipulació. Us contaran un munt d’històries sobre els titelles i tindreu la immensa sort de gaudir d’un espectacle i de construir el vostre propi titella per endur-vos a casa. 

5. La fortalesa d’Els Vilars, a Arbeca

L’última proposta d’excursió cultural que us fem ens endinsa a la Catalunya interior, al poble d’Arbeca, on trobem el jaciment d’Els Vilars, un fortalesa íbera única, la més ben conservada d’Europa. Presenta la singularitat de comptar amb una muralla reforçada per catorze torres, camp frisó de pedres clavades i un fossat. Venir aquí també és una oportunitat única per tastar l’oli d’oliva arbequina, una altra cosa que és única al món.  

Altres articles que et poden interessar

5 excursions a la natura primaria

5 excursions a la natura per a l'alumnat de primària

Aquestes 5 sortides escolars a la natura per fer en un dia us ajudaran a connectar i a sortir de la rutina del centre amb els infants de primària. 

Hort escolar desenvolupament sostenible

Creació de l’hort escolar: un pas cap al Desenvolupament Sostenible

Els horts escolars són espais d’aprenentatge sostenible que permeten als infants desenvolupar actituds de responsabilitat, adquirir hàbits d’alimentació més saludables i treballar conceptes per desenvolupar el pensament ecològic.

Escola japonesa

Catalunya, Finlàndia i el Japó: tres sistemes educatius sota la lupa

Es parla molt de l’educació a Finlàndia. Però sabem de veritat com ho fan els nostres veïns nòrdics? Ens hem proposat posar la lupa en dos sistemes educatius ben allunyats del nostre: el finlandès i el japonès.