SomDocents

5 aplicacions interessants per a Educació Especial

SomDocents. Apps Educació especial

Les noves tecnologies són un recurs que tots hem d’aprofitar per treballar en les nostres àrees. També en la d’Educació Especial. Avui us volem recomanar cinc aplicacions interessants per a ordinadors, mòbils i tauletes que us poden ajudar en la vostra tasca docent diària.

1. Projecte AZAHAR.

El Projecte Azahar es compon de tot un seguit d’eines amb pictogrames, imatges i sons, especialment elaborades per a treballar amb infants amb autisme o amb discapacitats intel·lectuals. Les diferents aplicacions ens permetran oferir a l’alumne eines per tal de facilitar la comprensió de certs conceptes i el desenvolupament de les seves capacitats perceptives i sensorials.

ini_imagen_portada

2. Projecte Sígueme.

Un altre projecte interessant, en aquest cas específic per a nens amb autisme. Es tracta de Sígueme, una aplicació gratuïta que podeu descarregar al vostre mòbil, ordinador o tauleta per a entrenar i potenciar l’atenció visual i l’adquisició de significats  en persones autistes.

proyecto icono 300x234 1 - 5 aplicacions interessants per a Educació Especial

3. Llengua de signes

Aquesta és una aplicació per a iPhone que us servirà per aprendre la llengua de signes. Es tracta d’una eina molt útil si treballeu habitualment amb persones sordes i necessiteu comptar amb aquest suport, sigui com a eina vital o complementària.

 4. Picaa

Picaa és un sistema ideat per a persones amb dificultats d’aprenentatge, ja sigui TEA (Trastorn de l’Espectre Autista), TGD (Trastorn Generalitzat del Desenvolupament) o Síndrome de Down. Es poden crear infinitat d’activitats basades en l’exploració, l’associació, puzzles, ordenació i memòria. La trobareu disponible per a iPad.

feature1

 5. Alphabetics

I per finalitzar, volem recomanar-vos una aplicació que us ajudarà a treballar amb alumnes amb dislèxia. Es tracta d’Alphabetics, un mètode multi sensorial per aprendre fonemes utilitzant la vista, l’oïda, el tacte i la pronunciació oral. Podeu utilitzar-la com a eina de reforç als vostres programes d’aprenentatge i tutories.

screen520x924

Utilitzes alguna d’aquestes aplicacions? Et resulten útils les noves tecnologies per treballar amb infants amb necessitats especials?

Comentaris: