SomDocents

10 llibres molt especials per a nens i nenes

Estem molt a prop de Sant Jordi i molts ens preguntem amb quin llibre o llibres sorprendrem els més petits aquest any. Si tens dubtes o no saps molt bé cap on tirar, avui et fem deu propostes de llibres molt especials. T’encantaran!

sd_10_llibres_molt_especials_per_a_nens_i_nenes01 somdocents-llibres

1. Cinc minuts més, Marta Altés. Els nens tenen un concepte del temps molt diferent del dels adults. Per a ells el temps no existeix, només existeix la diversió. Però nosaltres, els grans, sempre anem amb presses i probablement no parem atenció a la importància de dedicar temps a gaudir del temps amb els nens.

A partir de 3 anys i primers lectors.

Blackie Little Books

somdocents-cinc-minuts-mes

2. Ernest i Celestina. Músics de carrer, Gabrielle Vincent. Si busques una història entranyable, les de l’Ernest i la Celestina t’enamoraran. Una vegada més, aquest volum ens conta la història d’aquest ós bondadós i d’una ratolineta amb molta iniciativa, que necessiten fer diners per pagar les reparacions de casa. La Celestina li proposa a l’Ernest fer música al carrer.

A partir de 3 anys i primers lectors.

Kalandraka

somdocents-ernesto-y-celestina-musicos-callejeros

3. Llega Ana, Abigail Halpin i Kallie George. Te’n recordes de l’Anna de Teules Verdes? Doncs aquest conte està basat en el clàssic, però adaptat a primers lectors. El llibre narra l’arribada d’Anna de Teules Verdes a la granja de Marilla i Matthew Cuthbert, els quals volien un noi perquè els ajudés a la granja. Malgrat que al principi no és ben rebuda, a poc a poc no podran fer altra cosa sinó estimar-la.

A partir de 6 anys.

Patio Editorial

somdocents-llega-ana

4. Lluny, ben lluny d’aquí, Rachel Woodworth i Sang Miao. No tots els dies són brillants, la protagonista d’aquest conte ho sap bé. A vegades podem passar de la tristesa a l’eufòria en un tancar i obrir d’ulls i tenir moltes ganes de desaparèixer. Però potser dins nostre hi ha un lloc on podem transformar totes aquestes emocions i fer-les positives. El viatge d’aquesta nena és al·lucinant.

A partir de 5 anys.

Libros del Zorro Rojo

somdocents-lluny-ben-lluny-d'aqui

5. En Càndid i la resta, Fran Pintadera i Christian Inaraja. Càndid és un personatge sensible, diferent… o potser no tant? En Càndid i la resta narra les vivències d’aquest personatge. Tot és tal com sembla o potser tot depèn de la mirada: la pròpia cap als altres o l’aliena cap a un mateix.

A partir de 4 anys.

Kalandraka

somdocents-en-candid

6. De quin color és un petó, Rocío Bonilla. La Minimoni és la protagonista d’aquesta història que no deixarà a ningú indiferent. A ella li encanta pintar i associar els colors amb allò que li agrada o que li han ensenyat. Però un dia es planteja de quin color són els petons i comença a investigar.

A partir de tres anys.

Anima Llibres

somdocents-de-quin-color-és-un-petó

7. Irene la valenta, William Steig. La Irene és la filla d’una modista. En aquesta nit de neu i tempesta haurà de portar-li un vestit a la duquessa. En plena nit, el vent li voldrà fer agafar por, la farà caure i fins i tot se li emportarà el vestit. La Irene és petita, però encara que tingui moments de debilitat i llàgrimes, no es deixarà vèncer.

Primers lectors.

Blackie Little Books

somdocents-irene-la-valenta

8. Discurs de l’ós, Julio Cortázar i Emilio Urberuaga. Un altre conte molt especial, que en aquest cas ens ofereix l’encantadora història de Cortázar i les meravelloses il·lustracions d’Urberuaga. Un ós que viu a les canonades d’un edifici descobreix l’estranya i solitària vida dels humans.

A partir de 5 anys.

Libros del Zorro Rojo

somdocents-discurs-de-l'os

9. L’origen de les espècies de Charles Darwin, Sabina Radeva. I ara una mica de ciència, perquè aquesta és una adaptació de la famosa obra de Darwin, en la qual se’ns parla de la increïble varietat d’espècies, fins a la lluita per la supervivència, des dels bacteris més petits fins al gran Arbre de la Vida. Es tracta d’una meravellosa obra sobre la teoria que va canviar el món per sempre.

A partir de 6 anys.

Patio Editorial

somdocetns-l'origen-de-les-especies

10. Barbosa, el pirata. I per últim, us volem recomanar un còmic. Si voleu introduir als més petits al món del còmic, podeu començar per Barbosa, el pirata, una història que parla sobre el pirata, que navega tranquil·lament pel mar, quan de sobte… una gavina li roba el barret. I per a un pirata és impensable no portar barret!

A partir de 3 anys.

Mamut Bang Ediciones

somdocents-barbosa-el-pirata

 

Comentaris: