SomDocents

Robòtica per a nenes i nens: tot són avantatges

Sabies que, en el món, només un 35% dels estudiants matriculats en carreres científiques i tecnològiques són dones? Ho diu un informe de la UNESCO que posa sobre la taula la bretxa de gènere que existeix en el món laboral.

Una bona manera de treballar per despertar l’interès de les nenes i els nens cap a la tecnologia demana introduir les tecnologies i la innovació tecnològica a l’aula, des de petits. La robòtica és una bona manera – molt divertida, per cert – per estimular la seva curiositat natural per les ciències. Què podem fer a l’aula? sd_publi_robotica3

Aprendre robòtica: un joc de nens!

La robòtica educativa és un model pedagògic pel qual, a través dels robots, s’afavoreix l’aprenentatge científic i s’impulsa noves vies d’aprenentatge. Tot això més enllà de conceptes com la programació, el muntatge i la posada en marxa d’aquests robots.

D’extraescolar a assignatura

Durant molt temps la robòtica s’ha ofert com a activitat extraescolar, però el cert és que en molts centres ja s’ha implantat com a assignatura, part del pla d’estudis. I és que a més de ser una excel·lent manera d’introduir als infants a la ciència, afavoreix l’adquisició de coneixements científics, entrena el pensament lògic i ajuda a la integració i la socialització de les nenes i nens a l’aula.

Carreres de futur

Sabies que al voltant dels 6 anys les nenes comencen a creure que no tenen prou talent? Ho diu un estudi de la revista Science. Elles poden accedir perfectament a les carreres anomenades STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Aprendre robòtica és formació per a un futur no tan llunyà!

Interacció, feina en equip i socialització

La robòtica és perfecta per fomentar el treball en equip, perquè els protagonistes no són els nens en si mateixos, sinó el resultat de la feina que han fet entre tots. Per aconseguir-ho, els infants han de socialitzar. Les activitats al voltant de la robòtica, a més, aconsegueixen generar curiositat i fomentar la interacció dels infants a l’aula. Fins i tot dels més tímids!

Aprenem anglès!

Les carreres científiques sempre exigeixen un nivell força alt d’anglès. La robòtica, com moltes altres disciplines, es basa en el llenguatge tècnic, que sempre està en anglès. És, sense cap mena de dubte, una fórmula d’allò més divertida i pràctica d’aprendre i practicar l’idioma.

Heu introduït ja la robòtica a les vostres aules? Expliqueu-nos com!

somdocents-robòtica-per-a-nenes-i-nens-tot-són-avantatges

 

Comentaris: