3.080 docents formats
30 hores
100 % en línia, ASÍNCRON
Tots els nivells
Tutoritzat per Rubén Casado Valle
Reconegut Departament Educació
30 hores
100 % en línia, ASÍNCRON
Tots els nivells
Tutoritzat per Rubén Casado Valle
Reconegut Departament Educació
La tecnologia digital forma part del nostre dia a dia. Veiem el nostre alumnat fer-ne ús cada dia, han nascut i crescut amb ella, però vol dir això que siguin competents digitals? Què podem fer nosaltres com a docents per ajudar el nostre alumnat a fer un bon ús d’aquesta tecnologia? I com podem fer-la servir en benefici dels processos d’ensenyament i aprenentatge?
Davant la realitat tecnològica que vivim a la nostra societat actual, cal que, com a docents, disposem d’eines i recursos que permetin ja no decidir si fem o no ús de la tecnologia digital a l’aula, sinó com podem fer-la servir perquè sigui efectiva i eficaç per aconseguir els propòsits que volem assolir amb el nostre alumnat.
Per aquest motiu, aquesta formació pretén, mitjançant els tres blocs del curs, donar unes bases per poder fer ús de la tecnologia digital educativa a partir dels objectius pedagògics que perseguim a l’aula, fent-la servir de la manera més adient i sabent triar l’eina digital que millor s’adapti a les nostres necessitats educatives.
Incrementar l'ús didàctic de les tecnologies a l'aula i utilitzar les eines TAC com a mitjà facilitador de l'ensenyament.
Facilitar els processos d'ensenyament i aprenentatge entre docents i alumnat.
Permetre al personal docent reflexionar sobre quin ús fem a l'aula de les eines digitals.
Fomentar l'ús responsable de la tecnologia digital a l'aula.
Ajudar el personal docent a triar l'eina i/o recurs digital més adient per a la consecució de cada objectiu pedagògic que es plantegi assolir.
Contribuir al desenvolupament de la competència digital docent, incentivant la col·laboració entre totes les parts que formen la comunitat educativa (docents, alumnat i famílies).
Donar a conèixer diferents possibilitats educatives que se'ns ofereixen amb l'ús d'eines digitals a l'aula.
Desenvolupar la creació de canals de comunicació i de col·laboració entre les diferents parts que formen la comunitat educativa.
Donar a conèixer les diferents llicències d'ús i els drets d'autoria existents per fer un ús responsable del contingut que podem trobar a la xarxa.
Fer conscient el nostre alumnat de la importància de preparar-se per ser ciutadans i ciutadanes digitals en un món cada cop més connectat globalment.
Mòdul 1. Més enllà del PowerPoint (però molt més enllà)
Introducció a la creació i edició digital (model TPACK, model SAMR, taxonomia dels objectius educatius, artefactes digitals i passos que cal seguir en la integració de les TIC a l'aula)
Desenvolupament de contingut audiovisual i multimèdia (fases del procés creatiu, integrar i reelaborar contingut digital: les 4R de la integració, i beneficis de la incorporació de recursos audiovisuals a l'aula)
Programació informàtica per a la creació de continguts
Propietat intel·lectual i drets d'autoria
Mòdul 2. La informació és poder
La cerca d'informació a la xarxa: identificar, localitzar i obtenir la informació (funcionament de la xarxa, navegadors, cercadors i portals d'informació, Google, recopilació de dades, ús eficient de Google, cerca d'imatges i cercadors infantils per a cerques més segures)
És fiable tota la informació que trobem a la xarxa? Anàlisi i avaluació de continguts (estar ben informats, aprendre a combatre les notícies falses i cercadors especialitzats)
Informació sempre disponible: organització, classificació i recuperació (eines per a l'organització, la classificació i la recuperació)
Mòdul 3. La comunicació mitjançant els entorns digitals
Connectar i interactuar amb els altres mitjançant els entorns digitals (eines digitals per a la comunicació en línia, estratègies per a la comunicació, la cura de continguts, creació d'un entorn personal d'aprenentatge i els blogs en educació)
Possibilitats d'ús de les xarxes socials en educació (xarxes socials i xarxes personals d'autoaprenentatge, experiències educatives amb l'alumnat mitjançant les xarxes socials)
Identitat digital i consciència global a la xarxa (riscs en l'ús d'Internet)
Participació en comunitats i xarxes digitals
1.479
40 h.
Propera convocatòria del 2 al 30 de desembre de 2024
818
40 h.
Propera convocatòria del 2 al 30 de desembre de 2024
5.744
30 h.
Propera convocatòria del 2 al 23 de desembre de 2024