SomDocents

Recomanació llibre: UN DIBUJO AL DÍA

RIDDELL, C.: Un dibujo al día. Edelvives, 2016. 

Resultat d'imatges de un dibujo al dia

Recordes quan vas deixar de dibuixar? Potser ni tan sols recordes que ho havies deixat de fer. Quan som petits dibuixem sense parar. Qualsevol moment és idoni per crear. Qualsevol suport també ho és. Unes estovalles de paper? Una pedra rodona trobada al camp?  És un hàbit, tant a l’escola com a casa, que ens permet créixer i desenvolupar-nos. Però, per què ho deixem de fer? I el que és més important, perquè creiem que dibuixar és un art reservat només per als qui tenen talent? Un dibujo al día és un llibre dirigit a infants de 8 a 10 anys, però que nosaltres també recomanaríem a adults de qualsevol edat, perquè cada dia sigui un bon dia per dibuixar. 

DE QUÈ VA? 

L’autor d’aquesta obra és il·lustrador i creador de personatges com Ottoline i Ada Goth. En aquesta ocasió, Chris Riddell ens convida a nosaltres a dibuixar, pintar o escriure cada dia de l’any. El que hi trobarem serà 365 pàgines a punt per posar en pràctica la nostra creativitat. Inclou, a més, consells i indicacions per alimentar la nostra faceta més creativa i deixar que surti més enllà dels límits que nosaltres mateixos ens imposem. 

A QUI EL RECOMANEM? 

Si bé es tracta un llibre d’activitats pensat per a nenes i nens de 8 a 10 anys, Un dibujo al día és un títol que nosaltres recomanaríem a persones de totes les edats. Si has deixat de dibuixar i acabes d’adonar-te que no tenies previst fer-ho, potser aquest llibre sigui una bona oportunitat per practicar el dibuix, el color i la lliure creació en general. 

PER QUÈ EL RECOMANEM? 

Perquè cal que recuperem la naturalitat i, d’acord amb les recomanacions dels experts, reduïm al màxim les hores que els infants passen mirant la tele o bé jugant amb el mòbil. Un dibujo al día és l’antídot perfecte per tornar a allò que som, créixer i aprendre en positiu. 

116848 Un dibujo al dia 6 7 web - Recomanació llibre: UN DIBUJO AL DÍA

QUÈ EN DESTAQUEM? 

Un dia vam deixar de dibuixar. I dibuixar no és un gest qualsevol, sinó una expressió primitiva natural que ens ajuda a comprendre allò que ens envolta. Deixem de dibuixar perquè arriba un moment en el qual l’escriptura i l’oralitat ens resulten més pràctiques en el nostre dia a dia. Ens oblidem que dibuixar és un fet natural i que si ho féssim més (o millor dit, no ho deixéssim de fer), potser seríem capaços de gestionar millor les nostres emocions. Si a aquesta realitat li sumem el fet que cada cop són més les famílies que aposten per oferir als seus fills una tablet, correm el risc de desnaturalitzar-los encara més aviat. 

Un dibujo al día és l’excusa perfecta per no deixar de dibuixar: un regal que faríem a tots els nens que han canviat els colors per una pantalla i a tots els adults que, sigui com sigui, volen recuperar l’infant creatiu que porten dins.  

ON EL PUC TROBAR? 

Pots demanar Un dibujo al día al teu llibreter de confiança. També pots comprar-lo per Internet per 11,77 euros a Edelvives, Amazon, Casa del Libro o FNAC

116848 Un dibujo al dia 132 133 web - Recomanació llibre: UN DIBUJO AL DÍA