SomDocents

Recomanacions llibres de Nadal

sd recom llibre - Recomanacions llibres de Nadal

Ara que ja sabeu com explicar el Nadal, gràcies a l’article de l’altre dia, avui us volem recomanar un parell de llibres per a aquest nadal. També parlen sobre el Nadal, per a no sortir del tema i que els nens acabin d’entendre-ho mentre passen una bona estona i es relaxen.

CONTE DE NADAL

Autor: Charles Dickens

I·llustracions: Christian Birmingham

Traducció: Pau Anton Pascual

Vicens Vives. 2013

Aquest llibre és un dels grans clàssics d’aquestes dates, parlem de «Conte de Nadal», escrit per Charles Dickens. Segur que molts de vosaltres ja l’heu llegit, pot ser que els vostres alumnes també però sempre és una bona opció per treballar a classe i fer preguntes per aprendre coses noves entre tots.

Dickes explica la història d’Ebenezer Scrooge, un empresari que s’ha tornat solitari, malhumorat i gasiu. És la nit de Nadal i com des de fa alguns anys, els seus plans es limiten a no parlar amb ningú, passejar i ficar-se al llit aviat, no li passa pel cap celebrar, al costat de la seva família, aquest dia.

No obstant això, la visita del seu antic soci, ja mort, i de tres fantasmes (el dels Nadal passats, presents i futurs) faran que recapaciti i que canviï d’opinió.

Els fantasmes li ensenyen per torns, com va ser el Nadal per a ell, com és en l’actualitat i com serà si no canvia la situació. També com viuen les persones que l’envolten i que necessita ser una mica més indulgent amb elles perquè siguin felices.

Al final de les visites, Ebenezer Scrooge recapacita i decideix passar un Nadal diferent.

A través d’aquesta història i d’aquest pensament, l’autor aconsegueix fer reflexionar als lectors i remoure les seves consciències entorn de la seva manera de ser, de comportar-se amb els altres i de pensar en el que de debò importa. Valors, juntament amb la humanitat, la generositat i la sensibilitat que sens dubte els nens han d’aprendre des de ben petits.

EL MILLOR NADAL

Autor: Chih-Yuan Chen

Il·lustracions: Chih-Yuan Chen

Traducció: Joan Vives

Thule. 2006.

Aquest llibre es recomana per a nens més petits per la seva lectura fàcil, però pel missatge que transmet nosaltres recomanem que tothom el llegeixi.

«El millor Nadal» ens explica la història d’una família d’ossos que aquest any, per problemes econòmics amb el negoci del pare, no podran comprar regals de Nadal.

Al mirar el pressupost del qual disposen per passar el mes, veuen que no tenen diners suficients per comprar regals als fills, tal com feien fins l’any passat i de fer un gran banquet.

RzdyKzvuvHCxHRROezsKNd3JmcgYSgI Av14jHufkNhZVRH7d3 gyqev1zyWkGFyBJGnad0te0GosIEqoF9Mj4SpcNMyorGr0NXE0aZI5qDCwgyzLWT - Recomanacions llibres de Nadal

Els pares busquen idees per decorar la casa i prepara un menjar de Nadal com cada any sense que els nens se n’adonin de les mancances que tenen.

Es preocupen per com reaccionaran els nens quan el dia de Sant Esteve es despertin sense regals sota l’arbre. Però la sorpresa se l’emporten ells, ja que en baixar les escales, veuen com hi ha cinc regals, un per cada membre de la família.

Els regals són coses que havien perdut i que els hi tenien molt d’afecte. Pensaven que ja no les tornarien a veure més i en tornar-les a tenir entre les mans, han recordat els bons moments i de com els hi agraden aquests objectes, cosa que els ha fet molt feliços. Gràcies a aquests detalls, van passar el millor Nadal de les seves vides.

gFYpgEOGH6 QgZBAhZ yCvV8 i1zaMhqm20awtKuurkOWXsQKIEQ HGwybahx1R3NAF7EYU212a 9U0FIc1N yMp tBg4Wc1WtPGHl3mN3ntDD TSA7Jq7XD2NAXB59 DB1FJ U - Recomanacions llibres de Nadal

Així, els petits i els grans aprenem que no necessitem objectes nous per ser feliços, només cal recordar perquè ens agraden tant i els moments que hem viscut. També que l’important és estar rodejat dels éssers que més estimem i que ells estiguin bé. A vegades el millor regal no és una cosa material.

Aquest llibre mostra la realitat de moltes famílies al Nadal i de com els pares fan un esforç molt gran perquè els seus fills puguin passar les festes de la millor manera possible.

r3nOfF39x9fCzx 6oHhYDy1i16u2Ma3H4pcJTQstgOFCpm8jxBVqk8N18 DKwQKvSIanTuvKVeV KDNV4Tb yglR5dj4X2UOiFWgZSrsLgiPg LXwtJwLALr6oODTLXtQm0uu 6 - Recomanacions llibres de Nadal

Comentaris: