Imprimible: Joc de paraules

L’imprimible que presentem avui és un joc visual i sonor per treballar paraules bàsiques amb els infants més petits de l’escola.

Podeu utilitzar aquest recurs en qualsevol idioma, nosaltres hem fet la plantilla en anglès, però la podeu modificar sempre que vulgueu per adaptar-la al contingut que treballeu a l’aula.

Aquesta activitat serveix per treballar el so, l’escriptura, el llenguatge i la part més creativa dels nens i nenes amb el dibuix. D’aquesta manera practicaran la lectura de paraules curtes i, més endavant, quan coneguin la dinàmica, podeu complicar una mica més el repte!

Place it. En aquest apartat els nens i nenes hi hauran de col·locar la imatge que representa la paraula. Si teniu legos o joguines petitones, també les podeu utilitzar.

Tap it. En aquesta secció hauran de separar la paraula oralment per sons. A poc a poc aniran lletrejant la paraula que volem treballar.

Build it. Amb lletres magnètiques, o de qualsevol altre mena, posaran peça a peça cada lletra per construir la paraula sencera.

Draw it. A dibuixar! En aquest raconet de la fitxa, hauran de fer un petit esbós del significat de la paraula.

Write it. Per últim, posem en pràctica l’escriptura!

Esperem que us agradi i que la gaudiu molt amb els i les vostres alumnes. Nosaltres us deixem aquí dos arxius PDF perquè us pugueu descarregar el material que hem preparat, però recordeu que aquestes paraules les hem escollit nosaltres, les podeu canviar i modificar quan vulgueu!

Comentaris: