SomDocents

Ens passem als productes BIO!

somdocents-productes-bio

Qualsevol aliment que porti el prefix Bio implica que no ha estat tractat químicament, que ha estat conreat respectant els cicles de la naturalesa i l’estacionalitat dels aliments, i que no ha estat modificat genèticament -és a dir, que no és un producte transgènic-.

Quan consumim productes Bio, a més d’ajudar a que l’agricultura i la ramaderia del nostre país sigui més sostenible, eliminem els elements artificials dels aliments que consumim, que a la llarga poden ser nocius per a la nostra salut.

Amb aquest petit vídeo resum, podreu conèixer alguns motius pels quals és recomanable consumir productes bio:

somdocents-productes-bio-regarSi us fixeu, per exemple, en les caixes d’ous, aquelles que contenen un 0 en la numeració, són aquells que han estat creats per gallines en llibertat. D’aquesta forma, apostem també pel benestar animal.

Com assegura María Kindelan, nutricionista i xef orgànica, «la societat ha començat a prendre consciència de les repercussions que té tot el que mengem en la seva qualitat de vida i rendiment. Com a conseqüència de l’abús de sucres, potenciadors de sabor químics, refinats, conservants i additius, acumulem tòxics en el nostre organisme que ens afebleixen i fins i tot ens fan emmalaltir».

Si som conscients de tot això, què és el que ens fa continuar comprant productes que sabem que han estat modificats genèticament, que contenen colorants, additius i conservants?
somdocents-productes-bio-hortIndubtablement, el preu. És cert que quan van començar a arribar aquest tipus de productes a Espanya, únicament es podien obtenir en botigues petites i especialitzades, fet que encaria els aliments. Però ara, com el consum està pujant, els preus es fan més assequibles. A més, no fa falta que tota la nostra nevera estigui plena de productes Bio, únicament els aliments més importants com fruites, verdures, carn, ous i pa. D’aquesta forma, equilibrarem la nostra dieta, menjarem millor i la nostra butxaca ho agrairà.

Estem tornant a l’alimentació dels nostres avantpassats, d’una forma enfocada a la vida que tenim al segle XXI pel fet que cada dia, hi ha una major incidència de malalties, al·lèrgies i intoleràncies com a conseqüència de la mala alimentació i l’excés en la ingesta d’aliments processats carregats de conservants, greixos i sucres.

Voleu conèixer més beneficis? Comentem 10 dels avantatges més importants que tenen els productes Bio:

1. No contenen plaguicides.
2. Ingerim menys additius.
3. Tenim una aigua potable més neta.
4. Contenen més vitamines i minerals.
5. Tenen millor sabor.
6. Gaudim d’una dieta més variada.
7. Ens impliquem en la lluita contra el canvi climàtic.
8. Afavorim el comerç just: la proximitat i desenvolupament local.
9. Ajudem a crear més llocs de treball.
10. Cuidem la salut dels nens.

A continuació us mostrarem llocs on podeu trobar productes Bio. Fent click damunt del nom de cadascun dels següents supermercats, arribareu directament al seu web per a començar a omplir la cistella de compra de productes ecològics:

  1. Veritas
  2. Ametller Origen
  3. Planeta Huerto
  4. Carrefour Bio
  5. Lidl Bio
  6. Aldi Bio
  7. Dia Bio
  8. Esclat Bio
  9. Eroski Bio
  10. Supermercado Del Corte Inglés
somdocents-productes-bio-nous

Ja no hi ha excuses per a no menjar sa! Podem menjar millor i estant tranquils. Els controls de la Unió Europea són molt estrictes per a etiquetar els productes Bio i es realitzen exhaustives anàlisis de qualitat dels seus productes cada any per a certificar-lo. Et passes ja als productes BIO?

Comentaris: