SomDocents

Consells fàcils per a la seguretat dels nens a internet

Els ordinadors i les xarxes són imprescindibles per garantir el lliure accés a la informació. Els infants hi accedeixen quasi amb total normalitat, però és important que tant famílies com docents siguem conscients dels perills que pot comportar l’ús i l’accés a les noves tecnologies. T’oferim consells fàcils per a la seguretat dels nens a Internet.

somdocents-seguretat-internet

Limitar el temps

Internet és un espai quasi infinit. Cal que els nens tinguin limitat el temps d’exposició a les pantalles. Establiu regles clares per a l’ús d’Internet i fomenteu activitats a l’aire lliure o bé l’esport, entre altres.

Als desconeguts, sempre “no”

Explicar bé als infants la importància de no creure en desconeguts és fonamental si volem que siguin conscients del perill que suposen els perfils falsos i les persones malintencionades.

Configurar el navegador

Una de les grans preocupacions de famílies i docents té a veure amb la possibilitat que els infants accedeixin a continguts inadequats. Els navegadors d’Internet compten amb funcions especials que permeten bloquejar pàgines.

Instal·lar un bon antivirus

Tots els dispositius amb accés a Internet haurien de tenir-ne un. Els antivirus ens ajuden a mantenir a ratlla les amenaces si per error fem clic en un enllaç fraudulent. A més, la majoria compten amb eines avançades de control parental.

Parlar-ne: ajuda’ls a prendre consciència

Educar és la clau. Cal parlar sovint amb els infants i fer-ho tantes vegades com sigui necessari per ajudar-los a entendre els perills d’Internet. D’aquesta manera, podreu pactar què i com fer-ho plegats, i aconseguir que l’experiència sigui del tot positiva.

Comentaris: